«Sōla„ un «Latvian Voices» dziedātāji kļūs par Rīgas vēstnešiem Pasaules koru Olimpiādē ASV

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris «Sōla» un a capella vokālā grupa «Latvian Voices», kā arī nodibinājuma Rīga 2014 darba grupa pārstāvēs Latviju Pasaules koru Olimpiādē, kas no 4. līdz 14. jūlijam notiks ASV pilsētā Sinsinati (Cincinnati).

Šogad Sinsinati pulcēsies vairāk nekā 15 000 dziedātāju no 75 pasaules valstīm. Pavisam 370 kori sacentīsies 23 dažādās kategorijās. Koris «Sōla» un «Latvian Voices» piedalīsies vairākās konkursu kategorijās. Pasaules koru Olimpiāde ir pasaulē vērienīgākais kora dziedāšanas pasākums, kurā kora muzicēšanas autoritātes no visas pasaules apvienojušās, lai godātu un popularizētu katras dalībvalsts kora mūzikas tradīcijas.

Lai uzsāktu aktīvu gatavošanos nākamajai koru olimpiādei, kas, kā jau ziņots, 2014. gadā notiks Rīgā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada ietvaros, uz Sinsinati dosies arī Nodibinājuma Rīga 2014 darba grupa. Tās mērķis ir iepazīstināt pasākuma dalībniekus ar Rīgu kā nākamo Pasaules koru Olimpiādes norises vietu. Tāpat tiks iegūta pieredze, kā rīkot Pasaules koru Olimpiādi Rīgā, kad pilsēta uzņems pāri par 20 000 dziedātāju no visas pasaules un sagādāt prieku kora mūzikas klausītājiem visā Latvijā. Koru Olimpiāde kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas vienu no vērienīgākajiem notikumiem, piesaistot lielu starptautisku rezonansi.

Koris «Sōla» un a capella vokālā grupa «Latvian Voices» olimpiādes laikā kļūs par Rīgas – 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas vēstnešiem un piedalīsies pasākumos, kas prezentēs Rīgu un Latviju koru diriģentiem un Pasaules Koru Olimpiādes padomei, kuras sastāvā ir ar kordziedāšanu saistītas autoritātes no 80 valstīm. Rīga 2014 pārstāvji kopā ar dziedātājiem līdzdarbosies arī īpašā Rīgas stendā, kas būs veidots kā tikšanās vieta koristiem no visas pasaules – tajā darbosies improvizēta bibliotēka, varēs skatīties videofilmas par Rīgu, Latviju un Dziesmu svētku tradīciju.

Uz Ameriku dosies arī LR Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende un Rīgas mērs Nils Ušakovs. Viņiem plānotas tikšanās ar Sinsinati mēru Marku Melroju (Mark Mallroy), Pasaules koru Olimpiādes rīkotājorganziācijas no Vācijas «Interkultur» prezidentu Ginteru Tīču (Günter Titsch) un mediju pārstāvjiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu