«Sōla» Pasaules koru olimpiādē ASV iegūst trīs augstākā kaluma medaļas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris «Sōla» Sinsinati Amerikā notiekošajā Pasaules koru olimpiādē izcīnījis trīs zelta medaļas trijās kategorijās, kurās piedalījās, – tautas mūzika, jauktie kori un sakrālā mūzika. Tāpat «Sōla» ar lepnumu visas piecas dienas daudzināja Rīgas un Latvijas vārdu, dziedot nodibinājuma «Rīga 2014» stendā un tā rīkotajos pasākumos.

Kora māksliniecikais vadītājs Kaspars Ādamsons 7. jūlija vakarā, kad bija nodziedātas visas trīs kategorijas, kā arī saņemtas pirmās divas zelta medaļas, saviem dziedātājiem teica: «Jūs esat mani čempioni. Mēs esam ieguldījuši lielu darbu, un man ir patiess prieks par paveikto. Mēs paši vislabāk zinām savas veiksmes un neveiksmes, kuras tika vērtētas stingri noteiktās konkursa kategoriju minūtēs, bet mēs zinām arī to, kas tika vai netika paveikts gatavošanās porcesā. Es ceru, ka mūsu  pilnveide šeit neapstāsies.»

«Sōla» Sinsinati viesojas jau no olimpiādes pirmās dienas – 4. jūlija. Ceļojums uz Ameriku ilga vidēji 23 stundas, koristi lidoja ar pieciem dažādiem reisiem. Vienas koristu grupas lidojums pārvērtās par nervus kutinošu piedzīvojumu, kā rezultātā četri koferi, kuros atradās arī tautas mūzikas dziedāšanai tik nepieciešamie tautastērpi, tika saņemti tikai vakar īsi pirms uzstāšanās. Sinsinati gaisa temperatūra šajās dienās bija ne zemāka par 34 grādiem, savukārt kora balsis telpās ne tikai atvēsināja, bet arī saldēja jaudīgie kondicionieri. Neskatoties uz to, koris ir godam aizvadījis savu dalību olimpiādē. «Sōla» ir pārsteigta un priecīga par labo konkursa organizāciju un brīvprātīgo atsaucību un pilsētas iedzīvotāju viesmīlību.

9. jūlijā koris piedalīsies «Rīga 2014» organizētajā prezentācijā. Pēc tam tikai daži koristi uzreiz izlidos uz Rīgu, bet lielākā daļa dziedātāju savu atvaļinājumu pagarinās Amerikā. 

Koris «Sōla» saka lielu paldies saviem atbalstītājiem un līdzjutējiem, kuri ļāva notikt šim trīskāršajam panākumam. «Sōla», kuras mākslinieciskais vadītājs jau astoto gadu ir Kaspars Ādamsons, šogad, piedaloties Rīgas 811 gadu svētku koncertuzvedumā, uzsāks savu 14. sezonu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu