Somāļu pirātu gūstā atrodas 200 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Somāļu pirāti tur gūstā 200 cilvēkus, cerot par viņiem saņemt izpirkuma maksu, trešdien paziņojuši Eiropas Savienības (ES) jūras spēki.

«Šī humānā traģēdija ir sevišķi jūtama Ziemassvētkos, laikā, kad ģimenes parasti sapulcējas vienkopus,» teikts ES jūras spēku paziņojumā.

Somāļu pirātu gūstā atrodas 199 vīrieši un viena sieviete.

Kopš ES jūras spēku pirātisma apkarošanas misijas sākuma 2008.gada decembrī pirātu rokās krituši 2317 jūrnieki, kuri turēti gūstā vidēji piecus mēnešus. Bet Dubaijai piederošā kuģa «Iceberg 1» 24 apkalpes locekļi ir pazuduši jau 19 mēnešus.

«Ir aplēsts, ka sagūstīšanas rezultātā miruši vismaz 60 jūrnieki (..) un vēl vairāki cietuši no spīdzināšanas un pāridarījumiem,» teikts paziņojumā.

No 200 pirātu ķīlniekiem 49 atrodas gūstā bez sava kuģa, kurš vai nu nogrimis, vai ticis pamests, kas nozīmē, ka «viņu nākotne ir mazāk skaidra, jo viņu vērtība tiek uzskatīta par mazāku nekā kuģa [vērtība]».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu