Šomase, mātes iespējamo nodarījumu dēļ, vairs nevadīs «Ķepa uz sirds»

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums.

Dziedātāja Liene Šomase atteikusies vadīt raidījumu «Ķepa uz sirds», kamēr nenoskaidrosies informācija par, iespējams, viņas mātes Artas izdarīto noziegumu pret suni.

Portāls «Ziemeļlatvija» trešdien vēsta, ka Šomases māti Artu tur aizdomās par suņa nežēlīgu nogalināšanu. Vainīgā persona esot atzinusies, un policija krimināllietu nodevusi Valkas rajona prokuratūrai.

Raidījuma «Ķepa uz sirds» producente Inese Kreicberga aģentūru BNS informēja, ka, «ņemot vērā ažiotāžu un morāli ētiskos apstākļus» Šomase pati atteikusies vadīt raidījumu. «Lai gan Liene nav iesaistīta, mēs augsti novērtējam viņas lēmumu,» teica producente.

Viņa uzsvēra, ka šis gadījums ir «šokējošs noziegums» un ir svarīgi noskaidrot vainīgo, norādot, ka pagaidām ziņas, ka noziegumu pastrādājusi dziedātājas māte, ir tikai minējumi un baumas.

Šomases aiziešana raidījumu gan saturiski neietekmēšot, un tas būs skatāms Latvijas Televīzijas ēterā ierastajā laikā. Uz jautājumu, vai tiks meklēts jauns vadītājs, Kreicberga atbildēja, ka, iespējams, būs citāds formāts.

Savukārt uz jautājumu, vai par šo šokējošo notikumu informēs arī raidījumā, producente atbildēja izvairīgi, uzsverot, ka raidījums ir domāts ģimenēm un tā galvenais mērķis ir stāstīt par pozitīviem notikumiem – kā pamesti dzīvnieki atrod jaunas mājas.

Portāls «Ziemeļlatvija» trešdien vēstīja, ka Jērcēnu pusē kādā dīķī ir atrasta nežēlīgi nogalināta takšu šķirnes gadu veca kucīte. Lai dzīvniekam ātrāk padarītu galu, tam bija sasietas kājas un klāt piesiets maiss ar akmeni. Oficiāls informācijas avots portālam pastāstīja, ka suņa saimniece ir Vidzemes pusē pazīstamā kultūras darbiniece Arta Šomase.

Par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kuras dēļ tie ir gājuši bojā vai sakropļoti, var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem vai ar arestu, vai naudas sodu līdz 80 minimālajām mēnešalgām.

Vidzemes TV video sižets par noziegumu 10:33min -

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu