Šonedēļ autovadītāju noguruma testi tiks veikti sešās Latvijas pilsētās (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Joi, CC BY-SA 2.0

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar mediķiem turpina veikt Latvijas autovadītāju noguruma testus.

Kā biznesa portālu «Nozare.lv» informēja direkcijā, šajā nedēļā mērījumi tiks veikti sešās pilsētās un notiks «Statoil» degvielas uzpildes stacijās orientējoši no plkst.10 līdz 16.

Šodien mērījumi tiks veikti Jēkabpilī, trešdien,18.septembrī, - Slokā, ceturtdien, 19.septembrī, - Ķekavā, piektdien, 20.septembrī, - Valmierā, sestdien, 21.septembrī, - Kuldīgā, svētdien, 22.septembrī, - Liepājā.

Testa laikā ar speciālas aparatūras palīdzību tiek «mērīts» autovadītāju risks iemigt pie auto stūres. Mērījums ilgst 11 minūtes, un pirms tā tiek veikta anketēšana.

Interesenti noguruma pētījuma veicējus varēs atpazīt pēc DUS «Statoil» esošā anketētāja, kurš no brīvprātīgajiem pētījuma dalībniekiem apkopos nepieciešamo informāciju. Savukārt pie DUS būs automašīna-kemperis, kurā notiks pats pētījums.

Līdz šim noguruma pētījumā piedalījušies vairāk nekā 600 autovadītāju. Šīs vasaras pētījums apstiprina iepriekš veikto mērījumu rezultātus - gandrīz trešdaļai Latvijas autovadītāju tiek konstatēts paaugstināts vai pat ļoti paaugstināts iemigšanas risks.

Kā skaidro direkcijā, par nogurumu kā problēmu autovadītāju vidū aizvien aktīvāk tiek runāts arī Eiropā. Eiropas Satiksmes drošības padomes (ETSC) izdevumā teikts, ka pārlieku liels nogurums ir bijis par iemeslu apmēram 20% ceļu satiksmes negadījumu, kuri bieži vien beidzās ar traģiskām sekām.

Latvijā noguruma pētījums tiek veikts sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti, SIA «Miega slimības centrs» un SIA «Statoil Fuel&Retail Latvia».

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu