Soprāns Inga Šļubovska piedāvā kamermūzikas cienītājiem savu otro solokoncertu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

10. martā plkst.15.00 LNO Beletāžas zālē notiks soprāna Ingas Šļubovskas solokoncerts, kurā dziedātāja muzicēs kopā ar savu domubiedri - pianisti Agnesi Egliņu. Koncertā skanēs Džoakīno Rosīni, Vinčenco Bellīni, Gaetāno Doniceti, Jāņa Mediņa, Pētera Vaska, Pētera Plakida un Bruno Skultes mūzika.

«Šis koncerts man ir ļoti īpašs! Idejiski es to esmu lolojusi jau diezgan ilgu laiku. Tā laimīgi sagadījās, ka manā profesionālajā dzīvē bija iestājies relatīvi mierīgāks posms, kad  operā nebiju pārāk aizņemta ar jauniestudējumiem, un tas man ļāva atrast vajadzīgo enerģiju jauna solo koncerta veidošanai! Jau no pašiem idejas pirmsākumiem zināju, ka vēlos šo projektu realizēt kopā ar Agnesi, jo mūsu abpusējā muzikālā sadarbība man vienmēr ir sagādājusi lielu prieku un gandarījumu. Mēs ļoti labi saprotamies un sajūtam viena otru uz skatuves - gluži kā viens vesels! Pie tam, bez Agnese atbalsta un pamudinājuma šī iecere, iespējams, vēl joprojām būtu tikai idejas stadijā.

Man ļoti patīk, ka vienā kamermūzikas koncertā varu pastāstīt vairākus stāstus. Sasildīt un iepriecināt klausītājus ar savu balsi, skaistām, melodiskām itāliešu un latviešu dziesmām. Koncertā, izmantojot katra savu instrumentu, atveidosim muzikālas glezniņas no Itālijas un Latvijas komponistu pūra. Tās, galvenokārt, būs par mīlestību, romantiskiem pārdzīvojumiem un visdažādākajām dvēseles noskaņām - prieku, skumjām, sapņiem un ilgām pēc zudušās mīlas. Un to visu apvīs rotaļīga viegluma un humora dvesma.

Šoreiz izvēlējos itāliešu komponistus, jo man ļoti patīk bel canto skola. Bel canto ir vokālā skaistuma klasisks etalons, kas, tulkojumā no itāliešu valodas, nozīmē - daiļa dziedāšana. Tas ir spožs, viegls un graciozs stils, bet plašākā nozīmē un mūsdienu izpratnē - vokāla izpildījuma daiļskanība. Līdzīgi, kā itāliešu komponistu dziesmās, arī J. Mediņa, P. Vaska, B. Skultes skaņdarbos cilvēka dzīve un jūtu gamma aprakstīta caur dabas tēliem un krāsām. Šāda pasaules uztvere manai sirdij ir ļoti tuva un saprotama. Pie tam, es jūtu dziļu saikni arī ar dabu, jo esmu izaugusi mazpilsētā Strenčos, netālu no Gaujas romantiskajiem upes krastiem un mežiem. Koncerta noslēguma pārsteigums būs B. Skultes «Bērnu dziesmas» ar Raiņa dzeju. Sākumā šaubījos, vai operdziedātājai piestāvēs dziedāt dziesmiņas par Kārlīti, kaķenīti, lielo slinkumu. Tomēr - kāpēc gan ne? Ikvienā no mums taču ir arī maza daļiņa no bērna dvēseles!»

Inga Šļubovska ir viena no daudzsološākajām jaunajām LNO solistēm, kas izpelnījusies atzinību par izcilu sniegumu Papagenas, Adīnas, Cerlīnas un Sofijas lomās LNO iestudējumos. Piedalījusies daudzskaitlīgos Latvijas mēroga un ārvalstu opermūzikas festivālos. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu