Šorīt autovadītājiem jābūt īpaši piesardzīgiem (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: * debris *, CC BY-NC-ND 2.0

Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt autovadītājiem jābūt īpaši piesardzīgiem Kurzemē un Vidzemē, kur atsevišķos ceļa posmos būtiski redzamību pasliktina bieza migla (300 – 500 metri) un valsts centrālajā un austrumu daļā, kur vietām snieg un veidojas apledojums uz brauktuvēm, «Apollo» informēja «Latvijas Valsts ceļi» (LVC).

Uz valsts galvenajiem autoceļiem sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus Zemgalē un Vidzemē. Brauktuves tiek kaisītas ar pretslīdes materiāliem.

Apledojums izveidojies Rīgas apkārtnē uz apvedceļiem Salaspils – Babīte un Baltezers - Saulkalne, Ainažu virzienā autoceļš vietām apledojis posmā Berģi – Bīriņu pagrieziens, Siguldas virzienā veidojas apledojums posmā Rīga – Raunas pagrieziens.

Tāpat apledojums veidojas Daugavpils virzienā posmos Rīga – Pļaviņas un Jēkabpils – Varakļāni, Valmieras, Bauskas un Jelgavas virzienos apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus visa maršruta garumā, Liepājas virzienā autoceļš apledojis posmos Rīga – Apšupes krustojums, Ventspils virzienā veidojas apledojums posmā Rīga – Kūdra.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums apgrūtina braukšanu vietām Vidzemē un Zemgalē. Brauktuves slidenajos ceļa posmos apstrādā ar pret apledojuma materiāliem.

Netipiski siltā laika dēļ, pavasara šķīdonis šogad ievērojami agrāk nekā parasti ietekmē autoceļu kalpotspēju. Uz atsevišķiem valsts reģionālajiem un vietējās nozīmes grants ceļiem Latgalē jau ir ieviesti sezonālie maksimālās masas ierobežojumi kravas autotransportam, bet pārējā valsts teritorijā tos paredzēts masveidā ieviest jaunnedēļ, ziņo LVC

Atkūstot pamatnei, nolietotajos ceļu segumos sāk parādīties bojājumi (bedrītes). LVC lūdz par satiksmei bīstamām bedrēm ziņot pa tālruni 80005555, lai tās varētu operatīvi saremontēt.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu