Šorīt sajūtas ir kā -30 grādu salā (35)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdienas rītā Latgalē un Vidzemes austrumu daļā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -20..-22 grādiem un, ejot pret vēju, sajūtas ir kā 30 grādu salā, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Valsts centrālajā daļā gaisa temperatūra janvāra priekšpēdējās dienas rītā ir -16..-19 grādu, kas vējā šķiet kā -23..-27 grādi. Gaisa temperatūra Kurzemē ir no -10..-13 grādiem piekrastē līdz -16 grādiem reģiona vidienē, un komforta temperatūra jeb fizioloģiski ekvivalentā temperatūra ir attiecīgi -20..-26 grādi.

Līdz ar to šis ir līdz šim aukstākais rīts šajā ziemā, un saskaņā ar sinoptiķu prognozēm aukstāks laiks šoziem vairs nav gaidāms, tomēr 31.janvārī sals vēl būs aptuveni tikpat bargs.

Austrumu, dienvidaustrumu vēja maksimālais ātrums brāzmās sasniedz 7-14 metru sekundē, Kolkā – 18 metru sekundē. Debesis virs Latvijas ir skaidras, Kurzemē – mākoņainas, būtisku nokrišņu nav.

Braukšanas apstākļi apmierinoši, brauktuves sausas, tomēr atsevišķos ceļu posmos iespējams apledojums. Rīta agrumā tas tika konstatēts uz Smiltenes – Gulbenes ceļa.

Rīgā skaidrs laiks, dienvidaustrumu vējš pūš ar brāzmām līdz 12 metriem sekundē. Gaisa temperatūra -16..-17 grādu, kas vējā līdzinās aptuveni 26 grādu salam.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -6,1 grāda Kolkā līdz -13,5 grādiem Alūksnē.

29.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +18 grādu Krētā un +20 grādu Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra ceturtdienas rītā ir -34 grādi kalnos Zviedrijas ziemeļos un -43 grādi Krievijā pie Urāliem – Permas un Ufas apkaimē. Ukrainas austrumos gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -27 grādiem, komforta temperatūra – līdz pat -40 grādiem.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu