«Sotheby's» izsolēm milzu ienākumi (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

 «Sotheby's» impersionistu, modernistu un sirreālistu darbu izsolē otrdien par 28,6 miljoniem mārciņu (23,5 miljoniem latu) pārdota Pikaso glezna, kurā attēlota viņa mīļākā un mūza Marijas Tereze Valtere.

Par spīti ekonomiskajām problēmām pēdējos gados pieaugušas cenas pašiem slavenākajiem mākslas darbiem, un eiropiešu un amerikāņu pircējiem pievienojušies mākslas kolekcionāri no Ķīnas, Krievijas un Tuvajiem Austrumiem.

Tomēr 1932.gadā tapušais Pikaso darbs, kura prognozētā cena bija no 25 līdz 35 miljoniem mārciņu (no 20,5 līdz 28,7 miljoniem latu), nesasniedza augstāko summu, taču vienalga bija izsoles dārgākais darbs.

Tikmēr austriešu mākslinieka Egona Šīles 1914.gada glezna «Mīļākie (Pašportrets ar Valliju)» tika izsolīta par 7,9 miljoniem mārciņu (6,5 miljoniem latu), kas ir līdz šim augstākā cena par darbu, kas radīts uz papīra.

Izsolē tika pārdoti Šīles darbi par kopumā 14 miljoniem mārciņu (11,5 miljoniem latu).

Izsoles kopējie ieņēmumi bija 121,1 miljons mārciņu (99,4 miljoni latu). «Gan jaunie, gan pieredzējušie vairāksolītāji izradīja lielu entuzaiasmu, īpaši saistībā ar impresionistu darbiem, kuru piedāvājums tika uzskatīts par spēcīgāko daudzu gadu laikā,» teica «Sotheby's» impresionisma un modernās mākslas Eiropas nodaļas priekšsēdētāja Helēna Ņūmena.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu