Šovakar ar solokoncertu Rīgā uzstāsies Rufuss Vainraits (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: scannerfm_flickr, CC BY-NC 2.0

Šovakar, 19. martā koncertzālē «Palladium» pirmo reizi Latvijā ar solokoncertu uzstāsies Rufuss Vainraits – mūziķis un komponists, kas vairākkārt nodevēts par vienu no savas paaudzes labākajiem dziesminiekiem un nominēts «Grammy» balvai.

Pēdējie gadi Vainraita dzīvē ir bijuši muzikāliem piedzīvojumiem bagāti – šovasar viņš uzstājās uz «Glastonbury» festivāla galvenās skatuves. Tāpat nesen Rufuss radījis operu un tika nominēts «Grammy» balvai par Džūdijas Gārlendas «Carnegie Hall» koncerta jauniestudējumu. Visas šīs pieredzes dzirdamas viņa septītajā studijas albumā «Out of the Game», kas radīts sadarbībā ar labi zināmo producentu Marku Ronsonu, kurš 2009. gadā uzstājās arī Latvijā.

Sadarbības rezultātā tika izveidota Vainraita karjeras visatbrīvotākā un pieejamākā mūzika, kurā saglabājas viņam raksturīgie stāsti un greizais humors ar klasiskās popmūzikas pieskaņu. 3. martā Vainraits izdeva savu labāko dziesmu izlasi «Vibrate: Rufus Wainwright».

Rufusa Vainraita koncertu iesildīs viņa māsa - indī dzieminiece Lūsija Vainraita Roša. Ieklausoties indī dziesminieces Lūsijas Vainraitas Rošas daiļradē, klausītājam atklājas viņas neaizmirstamais vokāls, asprātīgie un aizraujošie dziesmu teksti, kā arī unikālais uzstāšanās stils. 2009.gadā par savu dziesmu «Snare Drum» Lūsija ieguva balvu «Independent Music Awards» kategorijā «Labākā folka dziedātāja/autora dziesma».

Biļetes uz koncertu nopērkamas ''palladium.lv'' un visās «Biļešu Serviss» kasēs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu