Šovakar Kongresu namā uzstāsies itāļu estrādes leģenda Robertino Loreti (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar, 19.decembrī Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē uzstāsies itāļu estrādes leģenda, neapoliešu dziesmu karalis, mūžīgi jaunais Robertino Loreti. 

Šodien Robertino Loreti ikona, itāļu dziesmu kronēts karalis. Ieraksti ar viņa balsi izpārdoti daudzu miljonu tirāžās. Viņa mūsdienu ieraksti ir tikpat pieprasīti kā bērnības šedevri. Robertino 2013.gada balss ir spēcīgs, izjusts baritons, kuram pa pa spēkam jebkuras operas vai estrādes nianses. Pirms 30 gadiem, pēc 10 gadu pārtraukuma, munderkinds atgriezās estrādē kā dziedātājs briedumā un pierādīja, ka īstam talantam laiks nav šķēslis. Šodien Loreti grafiks iz aizpildīts 2 gadus uz priekšu, bet slavenākie komponisti stājas rindā, lai uzdāvinātu savu kārtējo dziesmu. Autori ir pārliecināti, ka dziesmai, ko izpilda varenais Loreti ir garantēti panākumi!

Robertīno piedzima 1947.gada 22.oktobrī Romā nabadzīgajā ģimenē, kurā bija astoņi bērni. Viņa īstais vārds ir Roberto Loreti. Kad zēns mācījās piektajā klasē, viņa tēvs saslima. Lai palīdzētu ģimenei, viņš iekārtojās darbā par maiznieka palīgu un, piegādājot preci Trastevere’s restorāniem Romā, viņā arī dziedāja tradicionālās tautas dziesmas. Robertīno bija ļoti laimīgs, jo viņš varēja aizvien vairāk palīdzēt mātei.

Būdams kora solists, viņš uzstājās Vatikānā, klāt esot «Labestības pāvestam» Jānim XXXIII. Pāvests bija tik aizkustināts ar Robertīno dziedāšanu, ka viņš izteica vēlmi tikties personīgi. Šajā laikā Robertīno dziedāja «Café Grand´Italia» Esedras laukumā Romā, un kādā dienā viņš satika slaveno neapoliešu aktieri Toto un dāņu televīzijas producentu Volmeru Sorensenu. Robertīno tēva pavadījumā devās uz Dāniju, kur viņš laida klajā pirmos ierakstus un uzsāka karjeru televīzijā.

Viņa panākumi izplatījās ātri un drīz sasniedza Ziemeļeiropu: Zviedriju, Norvēģiju, Islandi, Beļģiju, un tad – Lielbritāniju, Vāciju, Franciju, Spāniju, Šveici un Austriju. Šajā laikā Itāliju viņš apciemoja reti. Viņš atgriezās mājās tikai svētkos, lai apskautu māti, un lai piedalītos daudzos mūzikas festivālos, tai skaitā Sanremo festivālā un Neapoles festivālā, kurā viņš uzvarēja 1966.gadā kopā ar Serdžio Bruni. Viņš devās daudzās turnejās uz ASV, Kanādu, Krieviju, Japānu un Austrāliju.

Neparasta un ātra karjera. ASV viņu sauca par «zelta zēnu», viņš uzstājās slavenākajās televīzijas programmās, kā «Eda Salivana šovs» un «Stīva Lorensa šovs» ar Polu Anku. Viņš dziedāja labākajos teātros – Kārnegija hallē un Medisona Skvērā. Meksikā viņš ir zināms kā «Misters Simpātija» un Krievijā – «Misters Jamaika». Ziemeļeiropā viņš ir zināms kā «Itāļu mūzikas menestrels». Viņš ir arī zināms kā «Visuma balss». Pirmkārt, tā iemesla dēļ, ka Jurijam Gagarinam ļoti patika viņa dziesmas, un, otrkārt, tāpēc, ka pirmā sieviete-kosmonaute Valentīna Tereškova vēlējās dzirdēt Robertīno dziesmas, dodoties lidojumā ar «Vostok» kosmosa kuģi, Robertīno dziesmas arī joprojām tiek atskaņotas Maskavā un citās Krievijas pilsētās.

Hruščovs un Jeļcins aicināja viņu uz daudziem šoviem, un krievu publika vienmēr uzņēma viņu ļoti silti. Arī Australija un Japāna izrāda viņam godu, saucot viņu par «Itāļu mūzikas vēstnieku». Robertīno saņēma vairākus Zelta diskus par vairāk nekā viena miljona ierakstu pārdošanu (bijušajā Padomju Savienībā vien tika pārdoti 56 miljoni). Arī Skandināvijas valstis ir Robertīno tuvas, un tajās viņš atgriežas ar prieku.

  • Biļetes var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs.
Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu