Spānijā noslēdzies divu spēcīgāko futbola līgu streiks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas Futbolistu asociācija (AFE) un valsts Profesionālās futbola līgas (LFP) pārstāvji ir vienojušies par jaunā kolektīvā līguma nosacījumiem, tādējādi pārtraucot divu spēcīgāko futbola divīziju streiku, vēsta ESPN. 

Kā ziņots, divu spēcīgāko Spānijas futbola divīziju streiks notika aizvadītajā nedēļas nogalē, kad netika aizvadīta neviena no plānotajām pirmās kārtas spēlēm. Tāpat tika prognozēts, ka futbolisti varētu streikot arī šajā nedēļas nogalē plānotajā otrajā spēļu kārtā.

«AFE un LPF komiteju pārstāvi ir panākuši vienošanos, kas futbolistiem nodrošina garantētās algas,» teikts paziņojumā. «Pēc šodienas tikšanās streiks, kas bija paredzēts no 26. līdz 29. augustam, ir atcelts.»

Jau vēstīts, ka AFE vēlējās, lai spēlētājiem būtu garantētas algas un lai spēlētāji varētu lauzt līgumus, ja viņi nav saņēmuši algas trīs mēnešus pēc kārtas. Šī problēma skarot 200 spēlētājus no divām augstākajām līgām, un kopā neizmaksātās algas veido 50 miljonus eiro (35,1 miljonu latu).

Tikmēr LFP nebija mierā ar to, ka ienākumi no televīzijas translācijām galvenokārt nonāk pie spēcīgākajiem klubiem, kamēr vājākās un zemāko līgu komandas ar mazākiem budžetiem bieži cīnās ar finansiālajām problēmām.

LETA jau ziņoja, ka jau aizvadītajā sezonā Spānijas futbolā draudēja streiks, jo LFP bija neapmierināta, ka vietējā čempionāta spēles tiek translētas pilnībā par brīvu, kas sezonā kopumā LFP budžetam sagādā zaudējumus apmēram 800 miljonu eiro (562 miljonu latu) apmērā.

Aizvadītajā sezonā par Spānijas čempionvienību trešo gadu pēc kārtas kļuva «FC Barcelona».

Gaidāmās sezonas atklāšanas kārtas centrālajos mačos «FC Barcelona» savā laukumā spēkosies ar «Villarreal FC», bet Madrides «Real» tiksies Saragosas «Real».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu