Spānijas futbola izlase būs Pasaules kausa «dārgākā» komanda (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola izlase apsteigusi Argentīnu un Brazīliju kā vasarā gaidāmā Pasaules kasa izcīņas finālturnīra «dārgākā» komanda, liecina Brazīlijas finanšu laikraksta «Valot» apkopotā informācija.

Pašreizējo pasaules un Eiropas čempionu sastāva kopējā vērtība ir 487 miljoni eiro, kamēr otrajā vietā ar 474 miljoniem eiro seko Argentīnas izlases potenciālais sastāvs. Trešo vietu šajā sarakstā ieņēmusi Brazīlija, kuras sastāva kopējā tirgus vērtībā ir 470 miljoni eiro.

Vācijas izlases sastāvs novērtēts 446 miljonu eiro vērtībā, bet tālāk ar attiecīgi 399 un 354 miljoniem eiro seko Francija un Anglija. Nākamās sarakstā ir Beļģijas un Itālijas izlases, kuru sastāvi vērtējami attiecīgi 336 un 322 miljonu eiro apmērā.

Kā vērtīgākais futbolists Pasaules kausā tiek saukts argentīniešu uzbrucējs Lionels Mesi, kura vērtība ir 138 miljoni eiro. Par aptuveni 30 miljoniem eiro no viņa atpaliek portugāļu uzbrucējs Krištianu Ronaldu, kurš ir pagājušā gada pasaules labākais futbolists.

Ronaldu vērtība veido vairāk nekā trešdaļu no Portugāles izlases kopējās tirgus vērtības.

Zemākā kopējā vērtība ir Hondurasas izlasei - 32 miljoni eiro.

Futbolistu vērība noteikta saskaņā ar 77 dažādiem kritērijiem. Kopējie rādītāji tiks atjaunoti pēc tam, kad maijā kļūs zināmi izlašu reālie sastāvi.

Pasaules kausa finālturnīrs no 12.jūnija līdz 13.jūlijam norisināsies 12 Brazīlijas pilsētās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu