Spāru svētki Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā Rēzeknē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Topošajā  Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā šonedēļ ir spāru svētki. Ir pabeigta jumta rekonstrukcija vienai no būvobjekta ēkām, kurai būs divi stāvi, portālu «Apollo» informēja Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diāna Zirniņa.

Kā stāsta Rēzeknes pilsētas domes Projektu un investīciju pārvaldes projektu vadītāja Ilona Igovena, šos varētu dēvēt par mazajiem spāru svētkiem, jo būvkomplekss sevī ietver divas ēkas. Viena ir divstāvu ēka, kurai spāru svētki ir šonedēļ, bet otrajai ēkai būs pieci stāvi. Tādējādi tuvākajos mēnešos būs gaidāmi vēl vieni, lielāki spāru svētki.  

Ceturtdien, 7.aprīlī būvobjektā ieradās Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, kurš pateicies būvniekiem par viņu veikumu un vēlējis veiksmīgu darbu norisi arī turpmāk. Gan pašvaldības vadība, gan arī būvnieka – SIA «Re&Re» pārstāvis, būvniecības projekta vadītājs Ervīns Koncevičs atzīst, ka ēka gan arhitektūras, gan arī savas novietnes dēļ būvniekiem ir liels izaicinājums, bet pašreizējais veikums liecina, ka darbi sokas labi.

Atgādināsim, ka Rēzeknes pilsētas dome īsteno ERAF līdzfinansētu projektu «Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra – jauniešu, bērnu interešu izglītības centra, radošo industriju un restaurācijas darbnīcu būvniecība (CARAND’ACHE)». Projekta kopējās izmaksas ir 6,16 miljoni latu, ERAF līdzfinansējums ir 5,17 miljoni latu, pašvaldības – 0,6 miljoni. 

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs tiks nodots bērnu, jauniešu un radošu cilvēku rīcībā. Tajā pēc atklāšanas, mājvietu radīs daudzi Latgales radošie centri, kas bērniem un jauniešiem nodrošinās iespēju izpausties dažādās radošajās darbnīcās, ārpus mācībām skolā, kas ir ļoti būtiski Latvijas jaunatnes attīstībai. Centrā darbosies Skolēnu un jauniešu interešu centri, Tūrisma informācijas centrs, restaurācijas un radošo industriju darbnīcas.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu