Speciālists: Ja «Jaunais vilnis» pametīs Latviju, īres cenas Jūrmalā samazināsies par 10%-20%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ja konkurss «Jaunais vilnis» Latvijā nenotiktu vispār, tad īres cenas Jūrmalā vasaras periodā varētu samazināties par kādiem 10% līdz 20%, taču, ja konkurss pārceltos uz Rīgu, būtiskas ietekmes uz īres cenām Jūrmalā nebūtu, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja nekustamo īpašumu īres operatora «Rent In Riga» valdes loceklis Jānis Lipša.

«Ja «Jaunais vilnis» tiešām pametīs Jūrmalu, tad viennozīmīgi vairs nebūs tas «uzpūstais» īres cenu pieaugums uz konkursa laiku. Īpašniekiem, kas specializējas tikai uz šī perioda īri, būtu jāpārorientējas vai nu uz visu vasaras sezonu, vai arī nepiedāvāt māju uz īri vispār,» skaidroja Lipša.

Jāņem vēra, ka ir ievērojami liels atpūtnieku skaits, kas izvēlas Jūrmalu kā vasaras atpūtas vietu un izvairās no aktīvās Jūrmalas daļas. «Pieļauju iespēju, ka saistībā ar ar šādām izmaiņām Jūrmalu varētu apmeklēt citi atpūtnieki, nevis tie, kas brauca tieši uz konkursu,» sacīja Lipša.

Viņš piebilda, ka tad, ja «Jaunais vilnis» notiek Rīgā, tad Jūrmala būtiski nezaudētu savu nozīmīgumu, jo Jūrmala ir ļoti tuvu Rīgai, tai ir laba satiksme uz un no Rīgas, tuvu lidosta.

«Tie cilvēki, kas speciāli brauc uz «Jauno vilni», šādā gadījumā varētu izvēlēties apmesties centrā, Vecrīgā, kas izraisīs īstermiņa dzīvokļu, viesnīcu cenu celšanos un tirgū parādīsies lieli, ekskluzīvi dzīvokļi par «uzpūstu» īres cenu tikai uz «Jaunā viļņa» laiku. Šo nedēļu ikviens dzīvokļa īpašnieks Rīgā varētu izvēlēties, lai nopelnītu, piedāvājot savu dzīvokli īstermiņa īrei,» sacīja Lipša.

Jaunākajā «Rent In Riga» mājokļu īres tirgus apskatā ir teikts, ka privātmāju tirgū Jūrmalā jau 2011.gada rudens sezonā tika novērota ievērojama aktivitāte no to īrnieku puses, kuri vēlas īrēt šīs mājas 2012.gada vasaras sezonā.

«2011.gadā privātmāju īpašnieki Jūrmalā, acīmredzot aizvadīto divu sezonu iespaidā un redzot ievērojamo klientu interesi, ir būtiski paaugstinājuši privātmāju īres maksas. Ja pirms gada privātmāju varēja izīrēt par 5000 eiro (3500 latiem) mēnesī, tad tās pašas privātmājas īpašnieks 2012.gada vasarā grib saņemt jau 7500 eiro (5250 latus) mēnesī,» skaidro Lipša.

Viņš piebilst, ka jau tagad ir skaidrs - vairumam īpašnieku par tik ļoti paaugstinātām īres maksām savus īpašumus izīrēt neizdosies, jo īrnieki tik lielam cenu kāpumam nav gatavi.

Jau 2010.gada vasaras sezonā īres maksas Jūrmalā ievērojami pieauga salīdzinājumā ar 2009 gada vasaras sezonu, kāpums bija arī 2011.gada vasarā. Visticamāk, tuvojoties 2012.gada vasaras sezonai, īpašnieki cenas būs spiesti samazināt.

Kā ziņots, laikrakstā «Čas» ir publicēts īss konkursa organizatora komponista Igora Krutoja paziņojums, ka jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» Jūrmalā vairs nenotiks, jo konkursa organizatoru sadarbība ar Jūrmalas domi ir sasniegusi kritisko robežu, kas tagad ļauj par pasākuma norises vietu izraudzīties kādu citu pasaules pilsētu, starp kurām ir arī Rīga.

Krutojs savā paziņojumā norāda, ka sadarbība starp Jūrmalas domi un festivāla rīkotājiem sasniegusi tādu robežu, ka viņš neredz nekādu iespēju tālākai sadarbībai.

Jau ziņots, vakar bija izskanējusi informācija, ka konkurss nenotiks Latvijā un varētu pārcelties, piemēram, uz Itālijas rivjēras kūrortu Sanremo, kur jau kopš 1951.gada notiek Dienvideiropā populārs popmūzikas izpildītāju festivāls.

Kā aģentūrai LETA atklāja komponists un viens no konkursa patroniem Raimonds Pauls, viņš ir dzirdējis, ka konkurss Jūrmalā vairs nenotikšot, un šāds konkursa rīkotāju lēmums viņu nemaz nepārsteidz, jo nesaskaņas starp rīkotājiem un Jūrmalu briedušas jau sen.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu