Spēcīga lietus dēļ netiek pabeigts «Dakaras» rallija 11.ātrumposms (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Spēcīgo lietusgāžu dēļ trešdien tika pārtraukts «Dakaras» rallija 11.ātrumposms, jo vairums vieglo automobiļu klases sportistu nespēja šķērsot trasē ietilpstošo upi.

Sacensības paspēja veikt motociklu un kvadraciklu klases dalībnieki, bet vairumam vieglo automobiļu applūdušās upes šķērsošana izrādījās pārāk sarežģīta.

Šāda notikumu scenārija dēļ rallija organizatori pieņēma lēmumu neturpināt posma norisi un lika dalībniekiem atgriezties sacensību nometnē.

Viens no nedaudzajiem, kam izdevās šķērsot upi bija pārliecinošais kopvērtējuma līderis Stefans Peterhansels no Francijas, kurš arī brauc ar «Mini». Pēc posma atcelšanas viņš sacīja, ka ir apmierināts ar šādu rallija rīkotāju lēmumu.

«Visi dalībnieki pēc šīs sacensību daļas ir apmierināti ar organizatoru lēmumu,» medijiem sacīja Peterhansels. «Es redzēju, ka upe ir pārplūdusi, taču man nešķita, ka situācija ir ārkārtēja. Bet notika līdzīgi kā pirms pāris dienām - ūdens līmenis ļoti strauji cēlās un situācija kardināli mainījās.»

Kā zināms, sestdien notikušā astotā posma distance sākotnēji tika ievērojami samazināta, bet vēlāk arī pārtraukta pie 88 kilometru atzīmes, kur sportistiem priekšā bija nepārvarams ūdens šķērslis. Līdz ar šādu posma iznākumu Peterhansels joprojām saglabāja vadību sacensību kopvērtējumā, kurš savu tuvāko sekotāju Žinelu de Viljēru («Toyota») no DĀR apsteidza par vairāk kā 50 minūtēm.

75.vietu kopvērtējumā ieņem lietuvietis Benedikts Vanags, kurš startē ar Latvijā būvēto automašīnu «OSCar O3».

Tikmēr motociklu ieskaitē pirmais finišu sasniedza amerikānis Kurts Kaselli (KTM), bet viņa komandas biedrs un pašreizējais čempions Sirils Desprē no Francijas ierindojās trešajā vietā.

Kopvērtējumā savu līderpozīciju nostiprināja Desprē, kuram tagad ir 13 minūšu un 16 sekunžu pārsvars pār portugāli Ruvenu Fariju (KTM). Trešais ir cits KTM braucējs Fransisko Lopess no Čīles.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu