Spēlētāji maina klubus: Luongo no «Canucks» uz «Panthers»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielā Nacionālās hokeja līgas (NHL) darījumā otrdien divkārtējais olimpiskais čempions vārtsargs Roberto Longo no Vankūveras «Canucks» komandas aizmainīts uz Floridas «Panthers».

Longo bija Kanādas izlases pamatvārtsargs pirms četriem gadiem Vankūveras olimpiskajās spēlēs, bet pagājušajā mēnesī Sočos viņš sēdēja aiz Kerija Praisa muguras.

Šobrīd 34 gadus veco vārtsargu NHL 1997.gadā draftēja Ņujorkas «Islanders» komanda, bet drīz vien viņš pārgāja uz «Panthers», kurā spēlēja līdz 2006.gadam, kad devās tālāk uz «Canucks».

Viņš kļuvis par Vankūveras vienības visu laiku uzvarām bagātāko vārtsargu un 2011.gadā palīdzēja tai sasniegt Stenlija kausa finālsēriju, kurā septiņās spēlēs tika zaudēts Bostonas «Bruins». Zīmīgi, ka toreiz «Bruins» pamatvārtsargs bija Tims Tomass, kurš pašlaik arī spēlē «Panthers» sastāvā.

Pateicoties darījumam, siltajā Floridā nokļuva arī kreisās malas uzbrucējs Stīvs Entonijs, bet «Canucks» ieguva centra uzbrucēju Šonu Matīasu un zviedru vārtsargu Jakobu Markstrēmu.

Otrdien spēlētāju tirgus ievērojami aktivizējās, jo jau trešdien gaidāma pāreju pēdējā diena.

Trīs darījumus otrdien pamanījās veikt līgas līdervienība Anaheimas «Ducks», kas uz Vašingtonas «Capitals» pret drafta tiesībām nosūtīja Dastinu Penneru, kurš jaunajā komandā, visticamāk, spēlēs vienā maiņā ar līgas labāko vārtu guvēju Aleksandru Ovečkinu un zviedru zvaigzni Niklasu Bekstrēmu.

Penners vairāk nekā desmit sezonas ilgajā NHL karjerā divas reizes ieguvis Stenlija kausu - 2007.gadā ar «Ducks» un 2012.gadā ar Losandželosas «Kings».

Tāpat «Ducks» pret drafta tiesībām uz Edmontonas «Oilers» aizmainīja vārtsargu Viktoru Fāstu, kā arī no Dalasas «Stars» pret drafta tiesībām piesaistīja pieredzējušo aizsargu Stefanu Robidasu.

Tikmēr Fāsts «Oilers» komandā aizvietos krievu vārtsargu Iļu Brizgalovu, kurš tika aizmainīts uz Minesotas «Wild».

Vēl citos darījumos Monreālas «Canadiens» no «Panthers» piesaistīja aizsargu Maiku Vēberu, bet Filadelfijas «Flyers» no Ņujorkas «Islanders» piesaistīja šī gada labāko līgas metienu bloķētāju Endrjū Makdonaldu, pretī dodot divas drafta tiesības un uzbrucēju Metu Mandžīnu.

Arī trešdien joprojām viena no lielākajām intrigām būs vārtsargu pozīcijā, jo tiek gaidīta slavenā vārtsarga Martina Brodēra aizmainīšana no Ņūdžersijas «Devils».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu