«Spice Home» simts pirmklasniekiem dāvās gladiolas (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mācību gada pirmā diena nav iedomājama bez skolēnu tradicionālās rotas - majestātiskajām gladiolām. Vēloties parādīt to krāšņumu un daudzveidību, Latvijas gladiolu draugu klubs sadarbībā ar tirdzniecības centru «Spice Home» no 29.augusta līdz 1.septembrimrīko izstādi «Svinīgie gladiolu ziedi», kurā būs apskatāmas vairāk nekā 150 Latvijā audzētas un selekcionētas gladiolu šķirnes. Un ne tikai apskatāmas. Izstādes noslēgumā 1.septembrī pulksten 13.00 pirmie 100 pirmklasnieki, kuri ieradīsies Spice Home, bez maksas saņems skaistākos jauno šķirņu ziedus, tādējādi padarot savu pirmo skolas dienu vēl īpašāku.

«Gladiolas ir klasiska pirmās skolas dienas vērtība. Vienmēr ir aizkustinoši skatīties, kā mazie ķipari mēro ceļu uz skolu, turot rokās krāšņās puķes, kas ir garākas par viņiem pašiem. Mēs vēlamies, lai šī skaistā tradīcija neizzūd, tādēļ šogad esam sarūpējuši bezmaksas ziedus pirmajai skolas dienai. Lai tos saņemtu, topošajiem skolēniem un viņu vecākiem svētdien pulksten 13.00 vienkārši jāatnāk uz ziedu izstādi tirdzniecības centrā Spice Home,» noteikumus izklāsta tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce.

«Pateicoties laika apstākļiem un gladiolu selekcionāru plašajai ģeogrāfiskai pārstāvniecībai, izstādē varēs aplūkot dažāda izmēra un krāsas gladiolas. Vidzemes pusē tās ap šo laiku ir strupākas un jau pārziedējušas, Kurzemē tās ir slaidākas, garākas un šobrīd ir pašā plaukumā. Katrs gads selekcionāriem ir kā pārsteigums, jo nekad nevar zināt, kādus laika apstākļus būs sagādājusi daba,» stāsta Latvijas Gladiolu draugu kluba prezidents Laimonis Zaķis.

Gladiolu izstāde «Svinīgie gladiolu ziedi» t/c «Spice Home«1.stāvā būs apskatāma 29.-31 augustā no plkst. 10.00 līdz plkst. 21.00, un 1.septembrī no plkst. 10.00 līdz 20.00.Tajā tiks izstādīti tikai Latvijā audzēti un selekcionēti ziedi, kas ir izturīgāki un mūsu klimatiskajiem apstākļiem piemērotāki nekā Rietumeiropā augušie.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu