Spīķeros mūzika tiks teatrāli izspēlēta un izstāstīta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pianists Juris Žvikovs un videomākslinieks Roberts Rubīns 2014. gadā piedāvā jaunu ciklu «Koncertizrādes Spīķeros», kurā četros koncertos Spīķeru koncertzālē  mūzika tiks teatrāli izspēlēta un izstāstīta. Koncertos piedalīsies dziedātāja Ieva Parša, flautiste Dita Krenberga, čellists Ēriks Kiršfelds, pianiste Agnese Egliņa, sitaminstrumentālisti Elīna Endzele, Mikus Bāliņš un Ivo Krūskops. Pirmais cikla koncerts «Pianista darbistabā» notiks 24. janvārī.

«Mākslinieka darbistaba ir pati privātākā telpa mākslinieka dzīvē. Vieta, kur daudz kas tiek pārdzīvots, izsāpēts, kurā mākslinieks ir pilnīgi atklāts un atvērts», stāsta Juris Žvikovs. «Skaidrs, ka visu mūziku izstāstīt nevar, bet dot mājienu, ievirzi, norādi, kam pievērst uzmanību priekšnesuma brīdī, gan var, tādejādi mūzikas klausīšanās var kļūt par aizraujošu piedzīvojumu, agrāk nepazītu, brīnumainu pasauli», uzskata Žvikovs.

Koncertā «Pianista darbistabā» Šūmaņa, Brāmsa, Vaska un citu komponistu mūzika klausītājiem pavērs priekškaru un ļaus ielūkoties dažādu laikmetu mākslinieku gara pasaulē.

Jaunajā ciklā lielo meistaru – Britena, Šēnberga, Veila - kabarē dziesmās klausītājus vilinās un apburs, smīdinās un gremdēs smeldzē dziedātāja Ieva Parša. Savukārt flautiste Dita Krenberga kopā ar čellistu Ēriku Kiršfeldu, pianisti Agnesi Egliņu, sitaminstrumentālistiem Elīnu Endzeli, Miku Bāliņu un Ivo Krūskopu diriģenta Māra Sirmā vadībā ievedīs klausītājus dažādu nojausmu un pārsteigumu pilnajā flautas valstībā. Atklāsim arī Šostakoviča, Šūmaņa un Grīnupa uzlādēto mūziku, kas ļoti tieši atklāj cilvēka garīgo pasauli, čellistes Ingas Sunepas, vijolnieces Svetlanas Okuņas un pianista Jura Žvikova izpildījumā.

  • Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs.

Rinta Bružēvica

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu