Spilgti fotomirkļi konkursā «Iededz Gaismas pilī!» (77)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rolands Bošs

Noslēdzies fotokonkurss «Iededz Gaismas pilī!», ko rīkoja pilnsabiedrība «Nacionālā Būvkompāniju apvienība» sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) un portālu «fotokvartals.lv», un ir noskaidroti tā uzvarētāji. Par labākās fotogrāfijas autoru atzīts Rolands Bošs, otrajā un trešajā vietā ierindojušies attiecīgi Roberts Gorenko un Artūrs Kalniņš. Atzinības un ceturtās un piektās vietas ieguvuši Jānis Zvērs un Jolanta Tomsone, informēja organizatori.

Fotokonkursa laikā tika saņemti 137 darbi, un augstā aktivitāte pozitīvi pārsteigusi akcijas rīkotājus. Konkursa materiālus iesūtīja ne tikai profesionāli fotogrāfi, bet arī amatieri, turklāt atzinīgi vērtējama arī fotogrāfiju dažādība.

Ierasts Gaismas pili redzēt pretskatā no Vecrīgas puses, tāpēc īpaši tika novērtēti konkursa darbi ar jauno LNB ēku no atšķirīga skatupunkta. Konkursantu darbus vērtēja pārstāji no «Nacionālās Būvkompāniju apvienības», LNB un Arnis Balčus no portāla «fotokvartals.lv».

Kā norāda Balčus, darbu vērtēšanā tika ņemti vērā vairāki kritēriji – ne tikai augsta fotogrāfijas kvalitāte, bet arī radoša pieeja un skatupunktu dažādība.

«Konkursa rezultāti liecina, ka par uzvarētājiem izvēlēti to darbu autori, kuriem veiksmīgi izdevies atklāt Gaismas pili no netradicionāla rakursa. Fotogrāfijā būtiski ir piedāvāt pievienoto vērtību, atšķirīgu skatījumu. Piemēram, fotografējot kādu pasākumu, ne vienmēr pats interesantākais notiek uz skatuves, bet reizēm tai blakus. Līdzīgi ir arī ar jauno LNB ēku,» uzskata Balčus.

Labāko darbu autoriem tiks piešķirtas balvas – konkursa uzvarētājs no «Nacionālās Būvkompāniju apvienības» iegūs arhitektūras fotogrāfiju izdevumu «Le Corbusier and the Power of Photography» (2012), savukārt otrā un trešā vieta saņems balvu no dizaina uzņēmuma un koncepta veikala «Lukabuka» – grāmatu no sērijas «Process» par arhitektūru Latvijā.

Piecu labāko fotogrāfiju autori varēs paviesoties Gaismas pilī un uzņemt attēlus arī ēkā, kā arī no portāla fotokvartals.lv saņems izdevumu «Latvijas fotogrāfijas gadagrāmata 2013».

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu