Sporta auto «Aquila CR1» pārsteidz izstādes «Auto Exotica 2012» apmeklētājus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Par vienu no lielākajiem pārsteigumiem izstādes apmeklētājiem ir kļuvis Dānijā būvētais sporta automobilis «Aquila CR1», kas ātrumu 100 km/h spēj sasniegt nieka 2,7 sekundēs.

Dāņu ražotais «Aquila CR1» ir autosacīkstēm būvēts sporta automobilis pirmo reizi ir atvests uz Baltiju un iespējams, ka tieši šis auto darbībā būs redzams 1000 km izturības sacensībās gan Latvijā, gan Lietuvā. Šobrīd «Aquila Racing Cars» ir saražojis astoņpadsmit šādus sporta automobiļus, kas veiksmīgi startē sacīkstēs visā pasaulē. Arī Ķīpsalā izstādītais automobilis ir ieradies uzreiz pēc sacensībām.

Konkrētais automobilis ir aprīkots ar «General Motors LS7» 7,0 litru V8 dzinēju, kāds tiek izmantots «Chevrolet Corvette». Šis spēka avots spēj sasniegt 550 zirgspēku lielu jaudu un 637 ņūtonmetru lielu griezes momentu. Tas ir pietiekami, lai 900 kg smagais automobilis dinamikas ziņā spētu pārspētu «Bugatti Veyron» – 2,7 sekundes līdz 100 km/h ir galvu reibinošs paātrinājums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu