Sportam šogad papildus piešķirtos 2,13 miljonus prasīs iekļaut valsts budžeta bāzē (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sporta jomai šogad papildus piešķirtos 2 134 613 eiro Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) prasīs iekļaut valsts budžeta bāzē 2015. līdz 2017. gadam, šodien Saeimas Sporta apakškomisijas sēdē sacīja IZM Sporta departamenta direktora vietnieks Edgars Severs.

Ja attiecīgie līdzekļi netiks iekļauti nākamā gada budžeta bāzē, sanāks, ka olimpieši par labajiem panākumiem tiktu sodīti ar līdzekļu samazināšanu. Nepieciešams, lai nepasliktinātos situācija - sporta nozarei attiecīgais finansējums vitāli vajadzīgs 2015. gadā, norādīja Severs.

IZM Sporta departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova aģentūrai LETA skaidroja, ka attiecīgais finansējums ir saistīts arī ar olimpiešu sociālo nodrošinājumu - pabalstu izmaksu.

Līdzekļu nepiešķiršanas gadījumā netiks nodrošināta plānveidīga sportistu gatavošana un dalība sporta sacensībās, kā arī netiks nodrošināts plānveidīgs darbs sporta veida attīstības veicināšanai, norādīja Severs. Tāpat finansējums nepieciešamais citām vajadzībām.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu