Sprinteris Arājs šo gadu veltīs bobslejam (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas rekordists 100 metru sprintā Ronalds Arājs nolēmis šo gadu veltīt bobslejam, sportists izteicās intervijā «Latvijas Radio».

Latvijas rekordu Arājs sasniedza 2011. gadā, kad vieglatlētikas karalisko discplīnu veica 10,18 sekundēs.

Pērn viņš spēja iekļūt Eiropas čempionāta finālā, pretendējot uz godalgām, tomēr šī skrējiena laikā sarāva Ahilleja cīpslu, tāpēc nevarēja piedalīties Londonas olimpiskajās spēlēs.

Jau iepriekš bija izskanējis, ka Arājs varētu censties pretendēt uz vietu Latvijas bobsleja izlasē kā stūmējs startam Soču Olimpiādē.

«Biju iedzīvojies cirkšņa savainojumā. Iespējams, ka tuvākajā laikā vēl kādas sacensības izskriešu, tomēr esmu izlēmis, ka šo gadu veltīšu bobslejam un jūlijā sākšu intensīvi trenēties,» izteicās Arājs.

Sprinteris atzina, ka šis viņam būs kā izaicinājums un interesanta pieredze. Iepriekš tika prognozēts, ka Arājs bobslejam varētu pievērsties pēc pasaules vieglatlētikas čempionāta Maskavā, tomēr tagad nolemts, ka šogad viņš pilnībā pievērsīsies bobslejam.

«Tā kā mums ir labi augstas kvalitātes treneri, biju domājis par to jau sen. 2009. gadā aizgāju uz bobsleja testiem, tur viss sanāca, un izlases treneris Sandis Prūsis teica, ka vienmēr esmu laipni gaidīts,» atcerējās Arājs. «Tā kā pagājušā sezona man neiznāca, nolēmu, ka šis ir īstais brīdis, kad pamēģināt bobsleju. Man patīk izaicinājums, savstarpēja konkurence, un tāpēc iešu, lai, iespējams, palīdzētu arī citiem džekiem labāk satrenēties

Tāpat jau kopš aptuveni marta kopā ar Latvijas bobsleja izlasi trenējas arī Latvijas rekordists desmitcīņā Edgars Eriņš.

Kā zināms, aizvadītās sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā, kas norisinājās 2014. gada ziemas olimpisko spēļu trasē Krievijas pilsētā Sočos, Latvijas labākais bobsleja pilots Oskars Melbārdis triumfēja četrinieku sacensībās, izcīnot savu pirmo uzvaru karjerā un nodrošinot sev otro vietu sezonas kopvērtējumā. Tāpat Sočos Melbārdis kopā ar Daumantu Dreiškenu izcīnīja trešo vietu divnieku mačos.

Pasaules čempionātā Melbārdis divniekos izcīnīja piekto vietu, bet četriniekos - devīto vietu. Pasaules kausa kopvērtējumā gan divniekos, gan četriniekos Melbārdis izcīnīja otro vietu, bet neoficiālajā bobsleja kombinācijā, kurā tiek ņemta vērā gan divnieku, gan četrinieku ieskaite, izcīnīja pirmo vietu.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu