Šprotes akvārijā un citi bērnu joki

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence


Joki no bērnu mutes:

Gaišā uzvedība, iesūtījusi Santa Priedkalne

Kristīne (3,5) vannas istabā dīdās, es apsaucu, lai beidz, uz ko meitēns viltīgi nosaka: «Mammīt, es tevi mīlu un klausu!» Bet pēc mirklīša dziļdomīgi novelk: «Jaaa, laikam ar to klausīšanu gan nekas gaišs man nav...»

Zobu vanna, iesūtījusi Inga Krieviņa

Ome ar Beāti skatās grāmatiņu, kurā ir bildes. Ome rāda bildi, kurā attēlota zobubirste un prasa Beātei: «Kas tas ir?» Beāte atbild: «Zobu vanna.»

Viss sniegs nozagts!, iesūtījusi Aija Petrivica

No rīta ar Kārli (3 gadi) dodamies uz bērnudārzu. Sniegs ir strauji nokusis. Kārlis izdara secinājumus: «Viss sniegs ir nozagts!»

Lūpas rūsē, iesūtījusi Vita Ormane

Emīls (5 gadi ) pēc labi pavadītas dienas svaigā gaisā aplaiza lūpas, kuras ir mazliet sasprēgājušas, un saka: «Mammu, iedod man higiēnisko lūpu krāsu, citādāk man lūpas sāk rūsēt!»

Ciemiņi brauc, iesūtījusi Edīte Germane

Brīvdienas rīts. Meitņai 1.5 gadiņi. Visa ģimenīte sēžam lielajā gultā, kad tālumā atskan motora rūkoņa. Lecu augšā skatīties, varbūt ciemiņi brauc. Tā kā esam internacionāla ģimene, reizēm sarunājamies krievu valodā. Vīrs jautā: «K nam jedut?» Es atbildu: «Net, mima!» Pēc mirklīša meitiņa raušas nost no  lielās gultas. Es izbrīnīta jautāju: «Luīziņ, uz kurieni tu?» Meitiņa: «Iešu paskatīšos mimu.»

Meitenes, ko darāt?, iesūtījusi Agnese Pļaveniece

Mamma ar vecvecmammu cītīgi tīra istabas, dēliņš (3 gadi) ienāk iekšā no pastaigas un saka: «Nu, meitenes, ko darāt?»

Paslēpes, iesūtījusi Edite Germane

Gaidām rindu pie ārsta sanatorijā un, laiku īsinot, mana 2,5 gadīgā meitiņa Luīze spēlē «paslēpes» uzgaidāmajā telpā ar 6 gadus vecāko māsīcu Alisi. Pirmā vada un skaita Alise. Kad pienāk kārta manai meitiņai, viņa drosmīgi iesāk skaitīt «1, 2, 3, 4, 5... 8,...» Mirklis klusuma un tad sparīgi atsāk: «Pirmdiena, otrdiena, trešdiena...»

Kura ir visskaistākā?, iesūtījusi Meldra Gailāne

«Kas ir visskaistākā?» man jautā Viesturs /4 g./ Atceros viņa mīļāko pasaku un saku: «Sniegbaltīte.» «Nē, Sarkangalvīte!» «Pasakā taču bija Sniegbaltīte...» «Nu labi, Sniegbaltīte un Sarkangalvīte, jo viņas abas ir meitenes, un nevienu nedrīkst apvainot!»

Stingrā sieva, iesūtījusi Ilona Siņutkina

Mamma sabāra Lauru (7 gadi), jo viņa neklausa, ārdās utt. Laura pagriežas pret savu tēti un saka: «Nu gan tava sieva ir stingra!»

Šprotes akvārijā, iesūtījusi Argita Bāne

Mums mājās stāv tukšs akvārijs. Māsa saka, ka tur jaielaiž zivtiņas. Kristaps saka: «Jāgaida ome. Ome atvedīs šprotes, mēs ieliksim akvārijā.»
Čuru zāles (1)

Čuru zāles, iesūtījusi Ingrīda Cellere

Veins (4 g.) pa televizoru noklausās dziesmiņu no multenes krievu valodā Čuda zverjata un dzied līdzi latviskoto versiju: «Čuru zāles, čuru zāles!»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu