Šprotes ASV armijai, izslēgt Krievijas TV «zombijmašīnu» un veidot diversantu kursus (221)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reaģējot uz Krievijas varas darbībām Ukrainā, šobrīd Latvijā ļoti svarīgi būtu pilnībā izslēgt Krievijas televīzijas «zombijmašīnu», kā arī veidot diversantu kursus Zemessardzes ietvaros, uzskata uzņēmuma «SAF Tehnika» valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs.

Augsto tehnoloģiju nozares uzņēmuma vadītājs sarunā LNT raidījumā «Dombura studija» neslēpa, ka jau šobrīd uzņēmums pilnībā pārtraucis eksportu uz Ukrainu un Krieviju, pat vēl nesagaidot reālas ekonomiskas sankcijas pret Krieviju.

«Principā mums nevajag neko draudēt, [jo jau] šobrīd eksports ir zemē divus mēnešus. Nekas nenotiek. Mums tās kravas ir specifiskākas, bet jā – nepērk. Projekti ir apstājušies. Viena lieta ir politiskās sankcijas, kuras šobrīd nav. Bet rēķinieties, ka Ukrainas grivna un Krievijas rublis pēdējo mēnešu laikā ir nokrities par 25%. Reāli ekonomika ir izmainījusies. Nerunājot par sankcijām, ekonomiskā situācija ir izmanījusies,» sarunā raidījumā teica Bergs.

Runājot par Latvijas politiķu turpmāku rīcību iespējamu sankciju gadījumā, Bergs norādīja, ka politiķiem tagad vajadzētu lobēt un aizstāvēt Latvijas uzņēmējus.

«Latvijas politiķiem būtu jālobē un jārunā gan Eiropā, gan ASV par iespējamiem kompensācijas mehānismiem Latvijas biznesam. Mēs esam bordertauns, mūs visas sankcijas skar būtiskāk un ātrāk. Lai uzturētu atsevišķus biznesus dzīvus, vajag kaut kādu politisku palīdzību ātrāk. Pārorientēt kravu plūsmas,» teica uzņēmējs.

«Tai [ekonomikai] vajadzētu strādāt pretējā virzienā. Piemēram, Bundesvēram vai ASV armijai labi daudz šprotes pasūtīt,» klāstīja Bergs.

Bergs arī neslēpa viedokli, ka Latvijai pret Krievijas rīcību būtu jāiestājas stingrāk. «Ļoti svarīgi ir izslēgt Krievijas televīzijas zombijmašīnu. Retranslāciju izslēgt. Galu beigās ir citi [Krievijas] TV kanāli. Jāsaprot – nav jau tā, ka krievi ir slikti, bet Krievijas vara. Krievijā ir jēdzīgi un gudri cilvēki. Otra lieta – jāpiedāvā saprātīgi diversantu kursi Zemessardzes ietvaros. Tas būtu interesants piedāvājums. Ar konvenciālām metodēm mums šobrīd nav ko darīt,» uzskata uzņēmējs.

Komentāri (221)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu