Sprūdžs: RP ir vilšanās par lietām, kuras neizdevās īstenot

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vērtējot «Reformu partijas» (RP) pirmo gadu politikā, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs atzīst, ka partijas biedriem ir vilšanās par iecerēm, kuras nav izdevies īstenot.

«Protams, ka ir zināma vilšanās. Ir vilšanās pašiem par to, ka kaut kādas lietas neizdodas tā, kā vajadzētu būt un kā to vajadzētu izdarīt. Kaut kādas lietas aizņem daudz vairāk laika, nekā šķita, cik tās aizņems,» sarunā ar aģentūru LETA sacīja ministrs.

Viņaprāt, šī vilšanās ir ne tikai pašiem partijas biedriem, bet arī vēlētājiem, jo vairākas partijas ieceres arī neizdosies īstenot šajā Saeimas sasaukumā. «Bet, vai tāpēc mums nevajadzēja neko darīt, zinot, ka var gadīties vilšanās. Tādā veidā arī nekas uz priekšu neiet. Tiem, kas ar kaut ko riskē, ir jārēķinās, ka tas rezultāts var būt vilšanās,» sprieda politiķis.

Tajā pašā laikā ministrs ir pārliecināts, ka RP starts ir bijis veiksmes stāsts un tā bijusi iespēja ieviest pārmaiņas. Tomēr patlaban svarīgākais esot nepieļaut, ka pazūd ideoloģija, kuras dēļ partija ir dibināta, un cilvēki tajā pulcējušies.

Būtiski esot arī nodrošināt jaunu cilvēku pieplūdumu partijai. Lai gan patlaban tas pieplūdums nav tik liels, cik sākotnēji, jo jaunu biedru piesaistes process ir kļuvis uz kvalitāti vērsts.

«Cilvēku pieplūdums notiek lēnāk, bet tas notiek daudz izsvērtāk. Cilvēki daudz vairāk pirms tam analizē un tiekas ar partijas cilvēkiem, pirms viņi izdara lēmumu iestāties partijā,» stāstīja Sprūdžs, piebilstot, ka jaunu biedru uzņemšana nav apstājusies – katrā valdes sēdē partijā tiekot uzņemti pāris desmiti jaunu biedru.

Runājot par reitingu krišanos, ministrs norādīja, ka ir jāsaprot, ka pēc vēlēšanām viss mainās un atskaites punkts sākas no jauna. «Skaidrs, ka mēs savas politiskās pieredzes trūkuma dēļ zaudējām dažādās intrigās un droši vien arī zaudēsim,» teica politiķis.

Tomēr viņš uzsvēra, ka partijas reitingi pēdējā pusgada laikā atkal ir palielinājušies.

«Ar mērķtiecīgu darbu nevar sagaidīt, ka reitingi kāps par 10% mēnesī. Tas ir ilgtermiņa darbs. Ieguldot lielus resursus, izmantojot īsto brīdi, var panākt ātru uzrāvienu. Bet pēc tam, lai augtu tālāk, lai attīstītu uzbūvēto, tas prasa ilgu, rūpīgu, mērķtiecīgu un precīzu darbu,» turpināja politiķis.

Lūgts nosaukt, vai ir kādas kļūdas, ko partija pirmā darbības gada laikā ir pieļāvusi, un vai ir lietas, ko varēja darīt citādi, ministrs norādīja, ka ir grūti izcelt kādu vienu lietu. Tomēr viņš minēja politiskās cīņas un intrigas, kas partijai bija neierasta lieta. «Mēs tikai pamazām apgūstam, kā noturēt savu skaidro līniju pa vidu visam, kā izvairīties no faktoriem, kas mēģina novirzīt kaut kur citur,» noteica ministrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu