Sprūdžs uzskata, ka viņa jaunība ministra amatā ir pluss; min Igaunijas piemēru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zatlera Reformu partijas (ZRP) pārstāvis Edmunds Sprūdžs uzskata, ka viņa jaunība jaunajā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā būs tikai pluss, nevis trūkums, kā daudzi līdz šim bažījušies.

«Igaunijas izraušanās mums priekšā notika laikā, kad viņu valdībā bija daudz divdesmitgadnieku,» intervijā ar laikrakstu «Latvijas Avīze» atgādināja jaunais ministrs.

Sprūdžs noliedza, ka gaidāmas kādas kadru izmaiņas ministrijas vadībā: «Nekādas atlaišanas un tīrīšanas netiek plānotas!» Par padomniekiem un pārējiem ministra biroja locekļiem vēl neesot izlemts. «Pašlaik «taustu» dažādus cilvēkus. Ne tikai partijā, bet arī no nozares profesionāļu vidus,» teica Sprūdžs.

Jautāts par pirmajiem darbiem jaunajā amatā, Sprūdžs vispirms minēja jauna pašvaldību finanšu izlīdzināšanas modeļa ieviešanu. Otrais uzdevums – Nacionālās attīstības plāna (NAP) saskaņošana ar ES struktūrfondu apgūšanas plāniem. Pēc jaunās koalīcijas vienošanās NAP gan ir Ministru prezidenta pārraudzībā, bet Sprūdžs pārliecināts, ka arī VARAM speciālistiem pie tā darba netrūks. Tāpat jaunais ministrs sola izkustināt apriņķu izveidi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu