Štālbergs: Mūs ir pamanījuši, bet apstāties nedomājam (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs portālam «basket.lv» pēc ceturtās uzvaras Eiropas čempionātā izteicās, ka Spānijas komanda pieveikta ar pareizu komandas taktiku un ļoti kvalitatīvu izpildījumu.

«Pirmajās spēlēs esam atraduši stilu, kas mums nes panākumus, un šodien pie tā turējāmies apmēram 35 minūtes. Bija laba aizsardzība, daudz ātro uzbrukumu. Tikai pirmā puslaika vidū iekritām, ļaujot spāņiem saskriet desmit punktu pārsvaru. Taču izdevās nostabilizēt sniegumu, ievirzījām spēli pozicionālā gultnē un drīz vien izlīdzinājām rezultātu. Bet otrajā puslaikā jau diktējām noteikumus,» stāsta treneris.

«Uzvarējām ar pareizu komandas taktiku un ļoti kvalitatīvu izpildījumu. Aizsardzībā nosedzām pretinieku līderus, ļāvām mest tiem, kuri nav nekādi snaiperi un cerības attaisnojās – trešajā ceturtdaļā spāņi guva tikai piecus punktus. Spāņi centās lietot presingu, taču arī tam mēs bijām gatavi un ar labām sadarbībām bieži sodījām pretiniekus,» skaidro Štālbergs.

«Uzbrukumā otrajā puslaikā it kā vienkāršojām spēli, taču divas īsās sadarbības, izmantojot spāņu vājos punktus, bija ļoti efektīvas. Esmu ļoti priecīgs un mazliet pat patīkami pārsteigts par to, cik labi spēlētāji garajā pārtraukumā uztvēra taktiskās idejas un cik precīzi tās tika realizētas.»

«Labāko spēli izlasē aizvadīja Pēteris Rēķis, kurš veiksmīgi iesaistījās cīņā piektā numura pozīcijā – sāka ar ļoti labu darbību aizsardzībā un arī guva svarīgus punktus. Ceru, ka komandas līderu loks būs paplašinājies par vēl vienu labu spēlētāju,» norāda Štālbergs.

«Puiši godam nopelnījuši brīvdienu – rīt būs gan kino apmeklējums, gan baseins, pirts un citas spēkus atjauninošas procedūras. Svētdien gatavosimies otrā posma pirmajai spēlei. Savu vārdu šajā čempionātā esam pateikuši skaļi, mūs ir pamanījuši. Apstāties nedomājam.»

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu