Štālbergs: Spēlētāji ir sapratuši savas lomas komandā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-20 basketbola izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs pēc trešās uzvaras Eiropas čempionātā «basket.lv» norādīja, ka esot iezīmējies komandas spēles rokraksts.

Latvijas jaunie basketbolisti šodien ar 82:69 pieveica Bulgārijas komandu, izcīnot trešo uzvaru trīs spēlēs un nodrošinot vietu turnīra otrajā posmā.

«Bulgārijai ir laba un diezgan daudzpusīga komanda. Ir meistarīgi garie, kuri labi spēlē soda laukumā, ir snaiperi. Izstrādājot spēles stratēģiju, izvēlējāmies izslēgt viņu aktivitātes groza tuvumā, lielāku brīvību atvēlot ārējai līnijai. Savas iespējas bulgāri izmantoja ļoti labi, trāpot 13 no 29 trīspunktniekiem, turklāt spēles gaitā tālmetienu precizitātes procents bija virs 50. Taču ar trīspunktniekiem vien spēlē uzvarēt ir grūti un šodienas mača gaita to apstiprināja,» secina Štālbergs.

«Mums izdevās sasniegt galveno mērķi – pilnībā kontrolējām groza apakšu. Pārliecinoši uzvarējām cīņā par atlēkušajām bumbām (45-29), neļāvām bulgāriem gūt punktus no soda laukuma (pretiniekiem divpunktnieki 10/33). Turklāt apturējām pretinieku ātros uzbrukumus, un paši veiksmīgi izmantojām savējos,» skaidro treneris.

«Lai arī bulgāri vadībā neizvirzījās ne reizi, viņi visu laiku mina mums uz pēdām. Otrā puslaika vidū panācām +11, taču pretinieki uzreiz trāpīja vairākus tālmetienus un samazināja starpību līdz minimumam. Labi, ka spēlētāji nezaudēja galvu un aukstasinīgi izspēlēja uzbrukumus, atvēsinot bulgārus.»

«Spēles likme bija ļoti augsta – garantēta vieta otrajā posmā, turklāt ar vismaz vienu uzvaru ceļasomā, tāpēc centos lieki nejaukties spēles gaitā ar spēlētāju maiņām. Jo vairāk tāpēc, ka visi, kuri iesaistījās, darbojās labi, turklāt bez noguruma pazīmēm. Būs cita spēle, iespējams, būs arī savādāks sastāvs,» atzīst Štālbergs.

«Iezīmējies mūsu komandas rokraksts – laba darbība zem groziem, agresīva aizsardzība, ātra spēle uzbrukumā – kuru centīsimies saglabāt. Spēlētāji ir sapratuši savas lomas komandā.»

«Piektdien pret Spānijas izlasi mums būs ceturtā spēle pēc kārtas, bet pretinieki šodien atpūtās. Uzvarēt būs grūti, taču nesaku, ka neiespējami. Spāņiem nav izteiktu centra spēlētāju, bet spēles stils ir atpazīstams – ātrs basketbols, ļoti agresīva aizsardzība, ar īpašu spiedienu uz pretinieku saspēles vadītājiem. Viņi visu dara pareizi, pēc sistēmas,» piebilst treneris. «Ceru, ka spēku atjaunošana būs tikpat kvalitatīva, cik tā bija pirms šodienas spēles, kuras laikā enerģijas mums netrūka nevienu brīdi.»

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu