Stankevičs aicina atpazīt trešā totalitārisma iedīgļus un nepieļaut tā iestāšanos (186)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Sabiedrībai ir jāatpazīst trešā totalitārisma vēsmu iedīgļi, lai nepieļautu tā iestāšanos un lai kaut kādā mērā neatkārtotos 20.gadsimta vēsture, šodien 2012.gada Eiropas cilvēka Latvijā titula piešķiršanas ceremonijā sacīja Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs.

Stankevičs par Eiropas cilvēku Latvijā tika atzīts 2011.gadā.

Viņš norādīja, ka 20.gadsimtā Eiropa «palaida garām» divu totalitāru režīmu veidošanos. Lai neatkārtotu šo gadījumu atkārtošanos, pašlaik ir nepieciešams atpazīt trešā totalitārisma iedīgļus: morālo relatīvismu, ultraliberālismu, vērtību pakāpenisku «izšķīdināšanu», akcentu pārlikšanu no vērtībām uz patēriņu, kā arī naudas varu.

Šī vienvirziena tolerance paredz to, ka tie, kuri nepiekrīt, tiek stumti laukā, vai arī pastāv draudi, ka šos cilvēkus pasludinās ārpus likuma, piebilda Stankevičs.

Viņš arī atkārtoja savu aicinājumu medijiem palielināt pozitīvo ziņu skaitu, izvēloties pareizo proporciju ar negatīvajām vēstīm.

Kā ziņots, sabiedriskajā balsojumā par 2012.gada Eiropas cilvēku Latvijā kļuvis trīskārtējais paraolimpisko spēļu čempions, pasaules rekordists Aigars Apinis, aģentūru LETA šodien informēja biedrības «Eiropas Kustība Latvijā» (EKL) prezidents Andris Gobiņš.

Komentāri (186)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu