Stārastes 100. jubileju atzīmēs ar animācijas filmu pirmizrādēm (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Godinot bērnu rakstnieci un ilustratori Margaritu Stārasti 100. jubilejā, LTV1 svētdien, 2. februārī, pulksten 9.35  piedāvās divas «Animācijas brigādes» filmiņas pēc viņas stāstu motīviem – «Kraukšķītis» un «Sārtulis», kā arī mazos skatītājus priecēs ar jaunāko darbu animācijas filmu ciklā «Avārijas brigāde Eiropā» –  filmiņu «Vāsa».

Svētdienas rītā LTV1 skatītājus gaida tikšanās ar režisores Daces Rīdūzes animācijas filmu «Sārtulis» un «Kraukšķītis» varoņiem. Filmiņa «Sārtulis» vēsta par krāsu zīmuļa piedzīvojumiem ārpus pasaku grāmatas, savukārt «Kraukšķīti» – piparkūku vīriņu Lielajā pasaulē sagaidīs ne vien jautri piedzīvojumi un briesmas, bet arī Ziemassvētku brīnums. Režisores Daces Rīdūzes pēc Margaritas Stārastes darbu motīviem veidotā animācijas filma «Zīļuks» piedalījās dažādos animācijas filmu festivālos, kur izpelnījās ievērību un atzinību. Filma tika iekļauta 61. Berlīnes kinofestivāla programmā un ieguva galvenās balvas starptautiskos festivālos Čikāgā un Horvātijā.

Leļļu filmu režisora Jāņa Cimermaņa animācijas filma «Vāsa» ir otrā sērijā «Avārijas brigāde Eiropā» un stāsta par to, kā trīs varonīgi vīri dodas glābt zviedru kuģi «Vāsa» no žurku uzbrukuma. Pirmā animācijas filma šajā sērijā bija «Korida», kas vēstīja par pazīstamās «Avārijas brigādes» notikumiem Spānijā. Animāciju filmu sēriju ciklā «Avārijas brigāde Eiropā» iecerēts radīt filmas par Eiropas Savienības valstīm un kopumā uzņemt 26 sērijas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu