Starkovs: Aizsardzībā tikām galā, bet uzbrukums sevi nerealizēja (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases sniegums pārbaudes spēlē pret Melnkalni un aizvadītajā mačā panāktais rezultāts (0:2) nav uztverams kā traģēdija, bet futbolistiem līdz pirmajām oficiālajām valstsvienības spēlēm jāpieliek savā fiziskajā sagatavotībā, uzskata izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

«Nevēlos, lai rezultāts un mūsu sniegums tiktu uztverts kā traģēdija. Melnkalnes izlase izceļas ar ļoti spēcīgiem un netipiskiem uzbrucējiem, kuriem nedevām daudz iespēju izcelties. Ar šādu mērķi tika izvēlēts šis pretinieks, tāpēc aizvadītais mačs mums ir devis daudz lietderīgas informācijas,» Starkovs iztiecies Latvijas Futbola federācijas (LFF) publicētajā video intervijā. «Zinām, kur ir mūsu problēmas. Iegūtais labums ir neapšaubāms, bet rezultāts, protams, mūs neapmierina.»

«Spēle mums parādīja, ka dažu spēlētāju gatavība vēl nav vēlamajā līmenī, jo daudzi nesen ir nomainījuši klubus un vēl nav tajos adaptējušies. Vairāki spēlētāji ir bez klubiem, tāpēc tieši viņiem devu vietu sastāvā, lai futbolisti gūtu spēļu pieredzi un sajustu, ka es ar viņiem rēķinos,» izcēla Starkovs.

Šajā cīņā Latvijas valstsvienībai nepalīdzēja savainojumus guvušie - aizsargs Kaspars Gorkšs, kurš ir izlases kapteinis, un pussargs Aleksandrs Cauņa.

«Tāpat Gorkša un Cauņas traumas jūtami ietekmēja mūsu spēli. Viņu iztrūkums bija jūtams, taču arī mačs bez šiem spēlētājiem dod mums informāciju par citiem futbolistiem. Esmu apmierināts ar Andra Vaņina, Rita Krjaukļa un Vitālija Smirnova sniegumu šādā situācijā, kuri uzņēmās iniciatīvu un atdeva laukumā visus spēkus,» piebilst treneris. «Tas pats sakāms par Aleksandru Fertovu un Oļegu Laizānu, bet no rezervistu soliņa ļoti labi spēlē iesaistījās Vladimirs Kamešs un Edgars Gauracš. Bija redzams, ka nevar norakstīt arī Māri Verpakovski, kurš, izejot laukumā uz maiņu, parādīja, ka vēl ir uz daudz ko spējīgs.»

«Aizsardzībā ar saviem pienākumiem tikām galā, bet uzbrukums sevi nerealizēja. Domāju, ka šeit liela loma bija Cauņas prombūtnei. Visi ceram, ka jau septembrī viņš būs ierindā. Tāpat vēlējāmies kontrolēt laukuma centru, kas gan pilnībā neizdevās,» uzskata Starkovs. «Spēlētāji pēc mača ģērbtuvē nebija priecīgi, taču futbolisti māk šādas neveiksmes aizmirst. Izrunājām, ka nevienam nav iemesla krist panikā. Katram spēlētājam līdz pirmajām oficiālajām izlases spēlēm jāpieliek un jāizmanto klubā pavadītais laiks maksimāli lietderīgi.»

Latvijas izlase 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēkosies vienā apakšgrupā ar Grieķiju, Lihtenšteinu, Lietuvu, Slovākiju, kā arī Bosniju un Hercegovinu. Pirmajā spēlē Latvija 7. septembrī savā laukumā uzņems Grieķiju, ar kuru jau spēkojusies arī iepriekšējos divos kvalifikācijas ciklos.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu