Starptautiskā skaistuma un veselības izstāde «Expo beauty 2014» startēs 11. aprīlī (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

«Tradicionālās izstādes jaunā koncepcija» – aptuveni šādi var noformulēt gaidāmo pavasara notikumu Expo beauty 2014.

Pirmo reizi, tradicionālā Skaistuma un Veselības izstāde izgājusi ārpus ierastajiem rāmjiem, kļūstot par sava veida dzīves stila pasākumu, Latvijas patērētājam šobrīd tik ļoti nepieciešamo.

Lielā pieredze devusi organizatoriem iespēju ieskatīties nākotnē un piedāvāt dalībniekiem un izstādes apmeklētājiem absolūti jaunu pasākuma formātu.

Pavasaris pieprasa pārmaiņas. Ne tikai ārējās, bet arī iekšējās. Expo beauty 2014 kļūs par vienīgo pavasara notikumu Latvijā, kas apvienos skaistuma un veselības jēdzienus, tendences, modes virzienus un simtu profesionāļu unikālo pieredzi no visas valsts. Trīs tēmas, kas vienmēr bijušas aktuālas, tomēr vēl nekad iepriekš nav vienkopus pulcējušas to profesionāļus, šajā pavasarī realizēsies projektā Expo beauty 2014.

Pieteiktā koncepcija ir nostiprināta ar vairākiem simtiem dalībnieku, kas nodemonstrēs apmeklētājiem savas jaunākās zināšanas, aktuālākos produktus, tehnikas un tendences.

Mūs sagaida trīs piesātinātas dienas un trīs virzieni, kas tiks attīstīti ar vērienīgām prezentācijām, konkursiem, festivāliem un skatēm.

ТĒМА NR.1 – «Skaistums un veselība»: izstādes dalībniekus un apmeklētājus sagaida gan tradicionālās prezentācijas, semināri un kongress, gan absolūti jauni komandu konkursi, festivāli un skates. Vairāk kā 150 kompānijas un 2000 zīmoli no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Vācijas un Polijas prezentēs inovatīvus sejas, ķermeņa, matu kopšanas līdzekļus, dekoratīvo kosmētiku, profesionālus manikīra, pedikīra instrumentus un līdzekļus, ārstnieciskos un atveseļošanas produktus, iekārtas skaistuma saloniem, solārijiem, spa centriem un daudz ko citu. Izstādes ekspozīcija būs orientēta praktiski uz visiem skaistuma industrijas virzieniem: frizieriem, kosmetologiem un vizāžistiem, manikīra un pedikīra meistariem, plastisko ķirurģiju, aparāta kosmetoloģiju.

Jo īpaši tiks akcentēti pakalpojumi salonu biznesa speciālistu sagatavošanā. Izstādē varēs iepazīties ar profesionālo mācību iestāžu programmām un vērot labāko Baltijas speciālistu meistarklases.

Apmeklētāji varēs iepazīties ar meikap, manikīra un frizūru pavasara-vasaras sezonas

tendencēm, iegūt speciālistu konsultācijas jebkurā jomā, paši izmēģināt procedūras, saņemt stilistu konsultācijas, iegūt jaunu frizūru un pat sastādīt sev atveseļošanās programmu.

Izstādes laikā norisināsies semināri un konferences, praktiski pasākumi un meistarklases, kuru lektori būs profesionāli dietologi, ārsti, veselīga dzīvesveida ideologi.

TĒMA NR.2 – «Vīriešu klubs»: visu to, kas iepriekš vīriešiem bija pieejams kā «papildus» prece vai pakalpojums, šodien izstāde Expo beauty 2014 izvirzījusi ārpus ierastajiem rāmjiem, piedāvājot vīriešiem atsevišķu laukumu, personificētus speciālistus un mūsdienīgu pakalpojumu klāstu. Izstādes ietvaros vīrieši varēs iegūt tetovējumu salonu konsultācijas, iegādāties kosmetoloģijas jaunumus, apmeklēt barber room (bārdas skūšana), izbaudīt masāžu un pat noskatīt sev motociklu.

Tēma NR.3 «EKO» – visnotaļ mazāk izpētītais virziens mūsu valstī, kuru organizatori pārliecināti izvirzījuši izstādes līmenī.

Pirmo izstādes dienu organizatori pasludinājuši par EKO piektdienu. 11. aprīlī visus viesus sagaida ritrīti, atklātās jogas klases un garīgās prakses. Visu trīs dienu garumā norisināsies kā Latvijas, tā arī ārzemju ražotāju dabīgās produkcijas degustācijas, semināri un meistarklases.

Jūs varēsiet uzzināt par būtiskākajām organiskās kosmētikas atšķirībām, saprast tās priekšrocības un izprast iegādājamo kosmētisko produktu sastāvu.

Ikvienam apmeklētājam būs iespēja ne vien izmēģināt, bet arī iegādāties interesējošo produkciju par īpašām cenām.

Turklāt izstādes apmeklētāji varēs iegādāties eko preces veselībai, uzzināt par ārstniecisko augu priekšrocībām, kā arī paplašināt savas zināšanas manuālās plastikas jomā, astroloģijā un pat iziet auras attīrīšanas seansu. Kopumā varam atzīmēt, ka izstādes «Expo beauty 2014» ietvaros savu vietu radis smalks Austrumu un EKO tēmas apvienojums.

Par unikālu Expo beauty 2014 projekta daļu kļuvis korporatīvās avīzes izlaidums.

Šis pirmais glancētais bezmaksas izdevums ir sava veida ceļvedis skaistuma un veselības pasaulē. Lasītāji tajā varēs saņemt izsmeļošu informāciju ne tik daudz par pašu izstādi, cik par industrijas tendencēm, jaunumiem un iepazīties ar vadošo speciālistu viedokli.

Skaistuma izstāde – Nākotnes Izstāde

Par organizatoru uzdevumu kļuva izstādes maksimāla strukturēšana atbilstoši tēmām, tādējādi nodrošinot ērtību un komunikāciju kā dalībniekiem, tā arī viesiem. Tāpēc izstāde tiks sadalīta zonās, kas būs veltītas konkrētām tēmām.

Konkursu vietās nepārtraukti norisināsies profesionāļu sacensības, savukārt uz galvenās skatuves – defilēs uzvarētāji.

Sestdienas vakars noslēgsies ar vērienīgu pasākumu industrijas profesionāļiem, kur neformāla vide ar skatēm un welcome drink kļūs par perfektu pulcēšanās vietu skaistuma un veselības nozaru speciālistiem, pieredzes apmaiņai, kontaktu dibināšanai un vienkārši draudzīgai patērzēšanai.

Pēc organizatoru domām, šādu risinājumu kopumam vajadzētu kardināli mainīt mūsu priekšstatu par skaistumkopšanu, veselības uzturēšanu, un galvenais – dāvāt iespēju padarīt savu dzīves un darba līmeni kvalitatīvi labāku.

Par VISU detaļās

Izstādes pamattēma - «Skaistums un Veselība». Ap 150 kompāniju, vairāki desmiti semināru un konferenču, ikgadējie konkursi un pārvērtības, ārzemju viesi un labākie Latvijas speciālisti. Trīs dienu garumā izstādes apmeklētāji varēs gūt izsmeļošas atbildes, satikt nozares profesionāļus, iegādāties skaistuma un veselības industrijas produkciju par īpašām cenām.

«Mūs sagaida daudz jauna! – sola projekta vadītāja, Olga Jaunsile. – Šo gadu viennozīmīgi var nosaukt par inovatīvu un stereotipus lauzošu, runājot par izstādēm kopumā. Mēs sagatavojām konkursu un festivālu virkni, kas nodemonstrēs ne vien Latvijas meistaru līmeni, bet arī palīdzēs radīt vienotu pavasara-vasaras sezonas aktualitāšu virzienu tēlu.»

Izstādes galvenais projekts «Zelta krēsls» – viens no pēdējo gadu provokatīvākajiem pasākumiem.

Šī ideja attīstījās ilgu laiku, meklējot tās profesionālu realizāciju.

Prakse nodemonstrēja strauju frizieru izglītības kvalitātes un profesionalitātes krituma līmeni, bet galvenais – neskatoties uz iespēju daudzveidību, jauno meistaru neieinteresētību profesionālajā pilnveidē.

Šī projekta mērķis – parādīt frizieru-profesionāļu meistarības līmeni.

Izstādes apmeklētāji varēs vērot un novērtēt, kādā līmenī ir jādarbojas ikvienam, kas sevi dēvē par friziermākslas meistaru.

Divu dienu laikā projektā savu meistarību demostrēs atzīti starptautiskās klases meistari no Latvijas un Anglijas: Vera Kuročkina, Oļegs Stepanovs, Tatjana Fast.

Tāpat arī pieeja modeļu izvēlei nav bijusi nestandarta.

Nokļūt pasaulslavenā meistara krēslā paveicies vienīgi retajiem. Organizatori nolēma sniegt šādu iespēju cilvēkiem, kuri nepārprotami nevar atļauties dārgu stilistu pakalpojumus.

Par «Zelta krēsla» modelēm kļūs Neatliekamās medicīniskās palīdzības ārsti, ugunsdzēsēji, glābēji un vientuļās māmiņas, kas spiestas audzināt savas atvases pašu spēkiem, upurējot laiku darbam un bērniem.

Projekta organizators «Expo Beauty»

Otra izstādes kulminācija – Realtime fashion backstage show «FULL FASHION LOOK Summer 2014» skate, kas norisināsies 11. aprīlī, izstādes atklāšanas dienā. Par pasākuma mērķi kļūs stilista, imidža veidotāja, friziera, vizāžista, dizainera profesiju popularizēšana. Meistarus sagaida kolektīvā sagatavošanās un darbu demonstrēšana, saskaņā ar gaidāmās vasaras tendencēm, demonstrējot ne vien sieviešu, bet arī vīriešu tēlus.

Projekta organizators Baltijas Vizāžistu un Imidža dizaineru asociācija

Trešais svarīgais izstādes projekts – Starptautiskais atklātais konkurss nagu mākslā, kas norisināsies 12. aprīlī. Konkursa organizatoru iecere bijusi maksimāli lielāka reģionālo meistaru skaita pulcēšana vienviet.

Meistarus sagaida sekojošas nominācijas:

1. Akvārija dizains uz nagu galiņiem (dekoratīvais franču manikīrs);

2. Salona franču manikīrs – gēla tehnoloģija;

3. Māksliniecisks apgleznojums (kastē). Tēma «Modes vēsture»;

4. Mikss-medijs (kastē). Tēma «Dzimtene Mana»;

5. Iepriekš vēl nebijusi nominācija, dizains ar gēllakām uz īsiem nagiem noteiktajā tematikā (mājas lapā tiks izvietotas fotogrāfijas no Modes skatēm, un meistariem būs jārealizē viena no šīm tēmām).

Konkursa galvenā balva – iespēja piedalīties pasaules čempionātā Eiropā ar Zolin-D un pasaules čempiones Irinas Amrosijevas atbalstu.

Konkursa organizators skola-studija «Zolin -D».

11. aprīlī, piektdien no 13.00 uz Skonto halles galvenās skatuves skatītājiem būs iespēja vērot visnotaļ neparastu projektu «Dejojošais stila maratons».

8 modeles – 8 frizūras, patiesi spilgti un drosmīgi tēli, kas atbilst pēdējām modes tendencēm vai arī pretēji, neatkarīgi no tām un jebkādiem noteikumiem.

6 pirmklasīgi frizieri-stilisti un 2 face-art meistari tieši jūsu acu priekšā radīs mākslu, griežot, skujot, līmējot pērles un zīmējot tetovējumus.

Bet tad... tad sekos meistaru dejas! Ko tādu jūs noteikti vēl nebūsiet redzējuši!

Dejojošo meistaru komandā:

Jeļena Hļebnova -Čerņavska: frizieris-stilists («Dolores» akadēmijas diploms); profesionālo priekšmetu pasniedzēja (Skola-studija «Create in Riga», profesionālā skola «Riman»); VISC valsts eksāmenu darba grupas eksperts.

Tatjana Kovaļova: frizieris-stilists, Davines Latvia treneris, salona Vita Stile līdzīpašniece, labākais Davines Latvia 2012 kolorists.

Alekss Solovjovs: frizieris-stilists, kura godalgas ir čempiona tituli un apbalvojumi tādos konkursos, kā «Full faction look», «Hair word Milan».

Svetlana Karpova: frizieris-stilists, zīmola tehnologs kompānijā Keune. Vairāku konkursu uzvarētāja, tostarp TREND VISION AWARD 2013 uzvarētāja, kategorijā Young Talent («Jaunais talants»).

Igors Popovs: frizieris-stilists. Diplomi: Vidal Sassoon Academy (Londona), Tony&Guy Academy (Milāna, Londona), High Fashion Look designer.

Ņēma dalību: Fashion Week Milan, Top stylist of Miss Universe 2012 Las Vegas (ASV) un Moscow 2013 (Krievija).

Salonu Ambassade de la Beaute (Rīga), Franck Provost (Dubaija) top stilists, Farouk Systems Academy treneris, Europien Farouk Systems radošās komandas dalībnieks Top fashion shows ietvaros.

Olga Ļebedeva: stilists-vizāžists, frizieris, fotogrāfs.

Mila Popkova: vizāžists, face art meistars, food stilists.

Jūlija Dmitrenko: face art meistars, fotogrāfs.

Projekta partneri «Davines Latvija» un «Caramel Events».

Ar deju uz «finiša taisnes» meistari kāps 15.00.

Aicinām jūs pievienoties unikālajam deju flešmobam! Projekta organizators portāls 3ade.lv un «Expo Beauty».

Konkurss «Zelta pinums»

Vērienīga, masveida un ārkārtīgi koša darbība jau vairākus gadus piesaista desmitiem meistaru, kuru uzdevums ir radīt «klasisko vai kāzu vakara frizūru uz pinuma bāzes» un «avangarda vakara frizūru uz pinuma bāzes un frizūru etniskā stilā».

11. aprīlī, Klērs Studija organizētajā konkursā, skatītāji varēs vērot vairāku desmitu frizieru jaunākās tendences un meistarību no visām Baltijas valstīm.

12. aprīlī neaizmirstams pasākums sarūpēts arī nākamajām līgavām. Kanāls REN TV Baltija sadarbībā ar portālu Delfi līdzdarbosies super-pārvērtībās. Pēc sīva konkursa un atlases, uzvarētājas apmeklēs izstādes Expo Beauty 2014 sekciju beauty point, kur stilisti un vizāžisti pievērsīsies viņu kāzu tēla radīšanai. Līgavu tēlus uzburs Kirjana Bogdanova imidža studija.

Organizatori «Expo Beauty» un REN TV

12. aprīlī Baltijas Vizāžistu un imidža dizaineru asociācija īstenos konkursu profesionāļu vidū trijās nominācijās:

1. Skašu meikaps – tēma «Mežģīņu maģija»;

2. Fantāzijas meikaps ar body-art elementiem par tēmu «Krāsu simfonija» pēc Džuzepes Arčimboldo gleznu motīviem;

3. BODY-ART. Mākslas tehnika, tēma «Gadalaiki» pēc Džuzepes Arčimboldo gleznu motīviem.

Līdz mums ir nonācis ārkārtīgi niecīgs Džuzepes Arčimboldo gleznu skaits. No tām ar daudzveidību un cīņas garu jo īpaši atšķiras darbi ar vienotu nosaukumu «Gadalaiki», kas simbolizē gadalaiku īpatnības. Izstādes apmeklētājiem būs unikāla iespēja iegrimt šī talantīgā mākslinieka radītajā atmosfērā.

Par neatņemamu veselīgā dzīvesveida sastāvdaļu var nosaukt SPA procedūras un masāžas tehnikas. Šogad 12. un 13. aprīlī Expo Beauty 2014 ietvaros norisināsies IX Baltijas SPA Čempionāts, kurš tradicionāli ir vadošais notikums SPA industrijā. Nu jau 9 gadu garumā Čempionāts priecē ar savu piesātināto programmu kā profesionāļus, tā arī skatītājus. Divu dienu garumā masāžas speciālisti varēs nodemonstrēt aktuālās metodikas un apstiprināt savu Meistara statusu, savukārt skatītāji – iegrimt skaistuma un atpūtas pasaulē, kā arī satikt savu speciālistu.

12. aprīlī visus profesionāļus sagaida Kosmetologu Konference.

Pirmā uzstāsies sertificēta plastiskā ķirurģe, mikroķirurģe Anda Gaile ar referātu «Pieļaujamās kosmētiskās procedūras pēcoperācijas periodā».

SOFMMAA

13. aprīlī Baltijas Imidža Speciālistu Asociācija piedāvās divus unikālus konkursus, kas neticamā veidā apburs pat iepriekšējo gadu dalībniekus un viesus. Mīlestības un laulību ceremonijas tēma būs aktuāla ikvienai, pat laulātai dāmai.

Divas tēmas: «Ekstravagantā līgava» un «Līgavas-ziedi». Formas, krāsas, drosmīgi salikumi un nebanāli risinājumi – tas viss stilistu konkursā.

Kā redzams, izstādes ideja šogad ir netradicionāla, demokrātisku sacensību pārpildīta un piesātināta trīs dienu garumā, kur katrs konkrēts izstādes projekts, bez šaubām, ir pelnījis neviltotu uzmanību, izpēti, un dažkārt pat apbrīnu.

Gaidām Jūs izstādē EXPO BEAUTY 2014 no 11. līdz 13. aprīlim Rīgā, E.Melngaiļa ielā, Skonto Hallē! Sākums pl.11-00.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu