Stāstīs par iespējām studēt Lielbritānijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šī gada 23.oktobrī Rīgā viesosies Cambridge Tutors College (CTC) direktors Mario Di Clemente kungs, lai dienas pirmajā pusē tiktos ar skolēniem Rīgas Angļu ģimnāzijā un Privātajā Rīgas Tehnolingvistiskajā ģimnāzijā , bet plkst. 16.00 Baltic Council for International Education birojā Ģertrūdes ielā 33/35, Rīgā ar tiem skolēniem un viņu vecākiem, kas apsver iespēju turpināt savu izglītību Lielbritānijā, informē Inga Ziemele.

Visi interesenti varēs uzzināt par par to kā iestāties Kembridžas, Oksfordas un citās prestižākajās universitātēs, kas jāņem vērā izvēloties mācību iestādi un programmu, kā izvēlēties mācību priekšmetus utt. Turklāt Mario Di Clemente kungs pastāstīs arī par iespējām iegūt CTC koledžas stipendijas mācībām A-Level programmā.

Pagājuši jau 10 gadi kopš pirmais students no Latvijas iestājās prestižajā Cambridge Tuttors College, Anglijā. Pēc vidējās izglītības programmas A- Level eksāmenu rezultātiem 2012. gada Financial Times vidusskolu rangu tabulās koledža ierindojusies 38 vietā (no 2179 skolām). Atzīmējot šo gadskārtu Cambridge Tutors College marta sākumā Baltijas valstīs izsludināja stipendiju konkursu ar galveno balvu - 30 000 GBP , kas pilnībā sedz divgadīgās britu vidējās izglītības A-Level programmas mācību maksu par abiem gadiem CTC koledžā.

Stipendiju konkursu Baltijas valstīs administrēja ilggadējējais koledžas sadarbības partneris izglītības aģentūra «Meridian GROUP» ar Baltic Council for international Education informatīvo atbalstu. Pirmo vietu un 100 % stipendiju mācību maksas segšanai saņema Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 11.klases skolniece Jana Harlamova, lai varētu piepildīt savas nākotnes ieceres - studēt Oksfordas universitātē vai Londonas ekonomikas skolā (LSE). Iegūtā stipendija noteikti palīdzēs šo plānu realizācijā, jo koledžas iepriekšējo stipendiātu pieredze rāda, ka A-level programma šajā skolā abiturientiem paver visplašākās perspektīvas. Gabriela Andrejeva, kas 2005.gadā pirmā ieguva iespēju mācīties CTC koledžā bez maksas, jau absolvējusi Oksfordas universitāti un šobrīd strādā pie vēža saslimšanas pētījumiem Londonā. Savukārt 2007.gada 100 % stipendijas ieguvēja Ksenija Frolova pašlaik studē Kembridžā.

Koledžu ar nosaukumu Cambridge Tutors College Londonas piepilsētā Croidonā savulaik nodibināja Kembridžas universitātes absolventi, lai tā palīdzētu ārzemju studentiem sagatavoties studijām prestižākajās universitātēs un šobrīd koledža godam pilda savu uzdevumu. CTC vārds Latvijā jau labi pazīstams, pateicoties dāsnajam stipendiju piedāvājumam, kas spējīgiem jauniešīem pavēris iespējas studēt labākajās Lielbritānijas universitātēs: Oxford, Cambridge, Durham, St. Andrews, UCL, Imperial College, Bath, LSE, Warwick, u.c.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu