Stāsts par Mārtiņu Freimani (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mārtiņa Freimaņa fonds, sadarbībā ar kinorežisoru Arvīdu Krievu, veido dokumentālo filmu «Freimis. Mārtiņš Feimanis», kuras galvenais mērķis ir iemūžināt Mārtiņa Freimaņa piemiņu filmā, kas atspoguļotu ne tikai viņa personību un dzīvi, bet arī Latvijas mūzikas vēsturi, kuras sastāvdaļa ir arī Freimanis. Pilnmetrāžas filma būs vērtīgs videodokuments nākamajām paaudzēm, kas noteikti vēl zinās Mārtiņa dziesmas, kas pamazām pārvēršas par tautas dziesmām.

A. Krievs: «Iecere veidot filmu par Mārtiņu Freimani mums ar operatoru Dāvi Sīmani radās krietni sen un it kā nejauši. Meklējām aktierus spēlfilmai, ar rokas kameru tāpat «pafilmējot», lai pieradinātu aktieri un redzējām, cik viegli Mārtiņš kontaktējas ar kameru. Bija skaidrs arī, ka toreiz vēl maz pazīstamā grupa «Tumsa» dienās kļūs slavena un tāds videomateriāls būs filmas vērts. A. Krieva rīcībā ir unikāli videomateriāli. Tādu nevienam citam nav! Un tur ir ne tikai spožā Mārtiņa dzīves puse, kādu redz publika uz skatuves... «Freimis jau dzīves laikā katram ir bijis savs Freimis. Kādam viņš ir bijis āksts, kādam labākais draugs, kādam estrādes karalis, citam – vienkāršs garāmgājējs. Tāpēc arī filmā – Freimis katram būs savs,» stāsta Kārlis Būmeisters.

Ideja par filmas veidošanu radās jau tad, kad Mārtiņš vel bija dzīvs, bet tā arī līdz šim nav apkopoti šie unikālie un nekur nepublicētie videomateriāli.

Filmas veidošanai nepieciešami vēl 18 329 EUR. Lai piesaistītu trūkstošo finansējumu, MFF piedalās «labiedarbi.lv» projektu konkursā. Tāpēc aprīlī Mārtiņa Freimaņa fonds aicina balsot par dokumentālo filmu «Freimis. Mārtiņš Freimanis».

labiedarbi.lv

draugiem.lv

labiedarbi.inbox.lv

Dokumentālās filmas «Freimis. Mārtiņš Freimanis» pirmizrāde plānota Mārtiņdienā – 10. novembrī – Aizputē.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu