Stāsts par piecu bērnu ģimeni, kuras situācija ir gaužām bēdīga (1023)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Situācija ir diezgan bēdīga, saka pensionārs Andris Veikmanis, kas palīdz uzturēt savus piecus mazbērnus. Jaunajai ģimenei vienkārši trūkst līdzekļu, lai nodrošinātu saviem bērniem iztikšanu.

Vectēvs Latvijas Televīzijas raidījumam «De facto» stāsta, ka, apstaigājot sociālajos dienestus, attieksme ir «kā pret sienu». «Staigāju, staigāju, bet nekādu palīdzību nesaņemu. Pagaidām,» sacīja Andris.

«Savilkt galus» daudzbērnu ģimene nespēj daudzu iemeslu dēļ – jaunā māmiņa audzinājusi trīs bērnus, kas dzimuši viens pēc otra, bet nu piedzimušas dvīņu māsiņas.

Kā noskaidrojis raidījums, ģimenes ienākumi mēnesī ir ap 300 latiem, lielākā daļa – vectēva pensija. Samaksājot komunālos rēķinus un par bērnudārzu trīs brāļiem, dzīvošanai atliek vien ap 100 latiem.

Palīdzību ģimenei sniedz portāls «Ziedot.lv», kas apmaksā bērnudārzu, sarūpē apavus un apģērbu.

Sašutumu izraisa Rīgas domes sociālais dienests, kas palīdzību atteica, jo «ģimene neatbilst palīdzības saņēmēju kritērijiem».

Ne domē, ne Labklājības ministrijā komentārus par konkrēto situāciju nevēlējās sniegt.

Plašāk skaties LTV sižetā.

Komentāri (1023)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu