«Statoil» samazina benzīna cenas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Degvielas tirgotājs «Statoil Latvija», sekojot faktam, ka degvielas cenas pasaules biržās turpina kristies, samazināja benzīna cenas par diviem santīmiem, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmumā.

95.markas benzīna cena ir 95,9 santīmi, un tas ir desmit santīmu samazinājums kopš cenu maksimuma aprīļa vidū, skaidroja «Statoil». Savukārt 98.markas benzīns maksā 98,9 santīmus litrā.

«Lukoil» degvielas stacijās zemākā 95.markas benzīna cena bija 93,2 santīmi, bet 98.markas benzīna cena bija 96,2 santīmi.

Vienlaikus naftas cenas šodien paaugstinājās, «Brent» jēlnaftas cenai uz brīdi pārsniedzot 102 ASV dolāru par barelu robežu saistībā ar eirozonas lēmumu piešķirt aizdevumu Spānijas banku glābšanai un inflācijas samazināšanos Ķīnā.

Londonas «Brent» jēlnaftas cena jūlija piegādēm rīta tirdzniecības sesijā pieauga par 0,94 ASV dolāriem - līdz 100,41 ASV dolāram (56,33 latiem) par barelu. Naftas cena Āzijas biržā uz brīdi bija sasniegusi arī 102,21 ASV dolāru (57,33 latus) par barelu.

Savukārt ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena palielinājusies par 0,95 ASV dolāriem un sasniegusi 85,05 ASV dolārus (47,71 latu) par barelu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu