«Statoil» un «Neste» samazina degvielas cenas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vadošie degvielas tirgotāji - «Statoil Fuel&Retail Latvia» un «Neste Latvija» - šorīt samazinājuši degvielas cenas par santīmu.

[Ziņa papildināta.]

«Statoil» degvielas uzpildes stacijās (DUS) 95.markas benzīna cena ir 94,9 santīmi (iepriekš bija 95,9 santīmi), savukārt 98.markas benzīns maksā 97,9 santīmus litrā (iepriekš bija 98,9 santīmi).

Savukārt dīzeļdegvielas cena «Statoil» DUS nokritusi zem 90 santīmu robežas - šorīt tā samazināta no 90,9 līdz 89,9 santīmiem par litru.

«Tā ir tendence visā pasaulē - naftas un naftas produktu cenas samazinās, un mēs šai tendencei sekojam arī Latvijā,» biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja «Statoil» degvielas kategorijas vadītājs Kaspars Skrābāns.

Pasaulē naftas un naftas produktu cenas samazinās, pirmkārt, tāpēc, ka ir pasliktinājušies Ķīnas makroekonomiskie dati. Cenu pazemināšanos izraisīja arī reakcija uz kredītreitingu aģentūras «Moody's» paziņojumu par kredītreitingu samazinājumu pasaules vadošajām bankām un, treškārt, cenu samazinājumu izraisa augstais ASV dolāra kurss, kas korelē ar zemākām preču cenām, skaidroja Skrābāns.

Jautāts, vai var prognozēt tālāku benzīna un dīzeļdegvielas cenu samazinājumu, Skrābāns sacīja, ka gandrīz droši cenas samazināsies no 1.jūlija, kad pievienotās vērtības nodokļa likme mainīsies no 22% uz 21%.

«Jāskatās gan, kāda būs valsts obligāto degvielas rezervju ietekme uz šo samazinājumu. Konkursi par obligātajām valsts rezervēm ir noslēgušies, bet 26.jūnijā tiks paziņotas to likmes. Tad arī varēs izteikt skaidru prognozi, kā mainīsies degvielas cenas pēc 1.jūlija,» piebilda Skrābāns.

«Neste Latvija» mārketinga un klientu attiecību vadītāja Ilze Pērkone biznesa portālu «Nozare.lv» informēja, ka cenas šorīt samazinātas arī «Neste» DUS. 95.markas degvielas cena lielākajā daļā tīkla DUS ir 93,7 santīmi litrā, 98.markas degvielas cena - 96,7 santīmi litrā, bet dīzeļdegviela tagad maksā 88,7 santīmus litrā.

Pērkone skaidroja, ka degvielas cenas samazinātas, ņemot vērā tendences pasaules naftas produktu tirgos un iepirkuma cenu krišanos.

«Lukoil Baltija R» DUS zemākās cenas šodien ir 92,7 santīmi litrā 95.markas degvielai, 95,7 santīmi litrā 98.markas degvielai un 87,7 santīmi litrā dīzeļdegvielai.

Iepriekšējo reizi degvielas cenas par diviem santīmiem tika samazinātas 11.jūnijā.

Kā ziņots, 4.aprīlī 95. un 98.markas degvielas cenas sasniedza rekordu, kas noturējās 15 dienas. «Statoil» degvielas uzpildes stacijās 95.markas benzīna cena sasniedza 1,059 latus, bet 98.markas degvielas - 1,089 latus par litru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu