Steika tartars. Japāņu variants (18)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: adrianpua, CC BY-NC-ND 2.0

Pagatavot steika tartaru tiešām nav grūti. Labas kvalitātes samalta vai sakapāta liellopu fileja ar nedaudz garšvielām: c'est tout (tas arī viss)!

Dažos bistro tartaru pasniedz, jau sajauktu ar visām garšvielām. Man patīk vienkāršāks variants, piedāvājot garšvielas atsevišķi. Tādā veidā katrs var pielāgot savu tartaru personiskai gaumei.

Nepieciešams:

  • 800g ļoti svaigas liellopu filejas, samaltas vai smalki sakapātas ar nazi
  • 4 svaigi olu dzeltenumi
  • pipari (pēc vēlēšanās)
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 5 ēdamkarotes rīsu vīna etiķa
  • 1 mazs gurķis
  • 2 daikon (baltie redīsi)

Pagatavošana:

Sadaliet gaļu 4 porcijās, ar rokām veidojot apaļas formas plācenīšus. Uzlieciet uz katra pa olas dzeltenumiem un pārkaisiet ar pipariem, ja vēlaties.

Cukuru sajauc ar vīna etiķi, pieliek ļoti smalki sagrieztu gurķi un ļoti smalki sagrieztu balto redīsu, atstāj marinēties 30 minūtes.

Uzlieciet uz galda sinepes, tabasko un Vusteras mērci, lai katrs var izvēlēties, ko grib. Pasniedziet ar kraukšķīgu maizi.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu