Šteinberga: Cerams, ka jau nākamajā gadā pastiprināsies sastāvs (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Nav tā, ka Latvijā trūkst spēlētāju, kas varētu cīnīties par vietu sieviešu basketbola valstsvienības sastāvā, tomēr šogad sagadījās tā, ka vairākām meitenēm bija traumas, intervijā «Latvijas Radio» atzina Latvijas izlases spēlētāja Anete Šteinberga.

Šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Latvijas izlases sastāvā bija sešas debitantes, tomēr komanda cieta trīs neveiksmes trijos mačos un pirmoreiz vēsturē noslēdza turnīru jau pēc apakšgrupu spēlēm.

«Bija plānots, ka Jāņus sagaidīsim tur un tikai jūnija beigās brauksim atpakaļ, tāpēc ir sarūgtinājums,» atzina Šteinberga. «Pati nospēlēju normas robežās, priekš pirmā turnīra viss bija kārtībā. Spēlēs gāja grūti, bet pašai punkti savācās. Visas meitenes spēlēja no sirds.»

Tieši Šteinbergu var saukt par vienu no Latvijas izlases līderēm un lielākajām pārsteigumu autorēm. Basketboliste trijos mačos vidēji guva 8,0 punktus un izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas.

Kaut komanda cieta tikai neveiksmes, laikā, kamēr Šteinberga atradās laukumā, Latvijas izlase kopā iemeta par vienu punktu vairāk nekā ielaida.

«Izlases treniņnometnei pievienojos pati pēdējā un joprojām neesmu pilnībā pieradusi pie Eiropas basketbola. Šeit spēle ir daudz ātrāka, bet ASV - fiziskāka,» secināja basketboliste, kura pirms mēneša absolvēja universitāti ASV. «Tagad man ir laiks, lai sagatavotos klubu sezonai, un cerams, ka nākamajā gadā izlasē jau būšu gatavāka spēlēt tādā līmenī kā visas komandas.»

Jau aprīlī kļuva zināms, ka Šteinberga nākamo sezonu aizvadīs Beļģijā, pievienojoties turienes klubam «Royal Castors Braine».

Runājot par Latvijas izlases nākotni, Šteinberga piekrita secinājumam, ka pēc pāris gadiem komanda varētu tiekties uz daudz augstākiem sasniegumiem.

«Nav tā, ka mums trūkst spēlētāju, bet šogad sagadījās, ka bija daudz traumu, īpaši garajā galā, kur nepiedalījās Aija Putniņa, Kristīne Vītola un Sabīne Niedola,» teica Šteinberga. «Cerams, ka jau nākamajā gadā pastiprināsies sastāvs, bet pēc pāris gadiem varēsim gaidīt augstāko punktu sieviešu izlasei.»

Šteinberga atgādināja, ka jebkurai izlasei ir grūti, ja strauji nomainās sastāvs. Tas Eiropas čempionātā pierādījās arī ar Krievijas un Lietuvas izlasēm, kuras tāpat nespēja izkļūt no apakšgrupas.

Kā ziņots, Krievijas izlase iepriekšējos sešos Eiropas čempionātos bija spēlējusi finālturnīrā, bet tagad arī tai sacensības jau noslēgušās.

Savukārt Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēja piekto reizi pēc kārtas, bet iepriekšējās četrās sacensībās Latvija bija aizkļuvusi līdz ceturtdaļfinālam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu