Štelmahers: Mājiniekiem sagādājām negaidīti lielas problēmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis

Latvijas U-20 basketbola izlases galvenais treneris Roberts Štelmehers pēc zaudējuma Eiropas čempionāta otrā posma pirmajā mačā pret Slovēniju (62:69) atzina, ka spēles galotnē jaunajiem Latvijas basketbolistiem pietrūcis pacietības.

«Slovēnijas izlase ar uzvarām pār Lietuvu un Itāliju apstiprinājusi, ka savās mājās pretendēs uz visaugstākajām vietām. Protams, viņiem bija augumu pārsvars, ko centāmies kompensēt ar ātrumu un precizitāti. Zaudējām cīņā pie groziem (26-36), toties daudz mazāk kļūdījāmies (12-20), tā izlīdzinot iespējas,» skaidro Štelmahers.

«Džeki darīja, ko varēja un, domāju, ka mājiniekiem sagādājām negaidīti lielas problēmas. Arī otrajā puslaikā, kad slovēņi izvirzījās vadībā, mēs viņus tālu neatlaidām un brīžiem izlīdzinājām rezutātu. Tikai pašā galotnē pietrūka pacietības uzbrukumu izspēlē. Māka izšķirt spēles likteni rodas no pieredzes, kuras mūsu spēlētājiem vēl nepietiek. Dažāds sagatavotības līmenis, dažāds rūdījums vīru cīņās,» norāda treneris.

«Mūsu apakšgrupā šodien bija arī negaidīti rezultāti, taču mums tabulu pētīt nav vērts. Otrdien pret Lietuvu, ceru, ka būs citādāka spēle, nekā nesen pārbaudes mačos, kad pretinieki bija mājnieku lomā. Iespējams, tie divi zaudējumi mums būs bijuši vērtīgāki, nekā Lietuvai - divas uzvaras. Cīnīsimies un krāsim pieredzi,» sola Štelmahers. 

Latvijas U-20 izlase F apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik ar trim zaudējumiem trīs spēlēs ieņem pēdējo, sesto vietu, tomēr vēl nav zaudējusi izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu