Štelmahers: Meklēsim precizitāti uzbrukumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas U-20 jauniešu basketbola izlase Eiropas čempionāta pirmā posma pēdējā mačā pamatlaikā neizmantoja savu pēdējā metiena iespēju, bet pretinieki pagarinājumā to paveica, izteicās valstsvienības galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Kā ziņots, Latvijas izlase aizvadītajā mačā ar 61:64 (17:20, 20:15, 9:6, 8:13, 7:10) dramatiskā cīņā pagarinājumā piekāpās Turcijas valstsvienībai.

«Jau pašā spēles sākumā Arnolds Helmanis cīņā ar turku garo centra spēlētāju ātri dabūja trīs piezīmes, Artūrs Vītiņš īsti neiekļāvās spēlē un piektā numura pozīcijā bieži nācās izmantot Ojāru Siliņu,» Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Štelmahera izteikumus pēc mača. «Viņš nospēlēja ļoti veiksmīgi, bieži izvilkdams turku garo centru no groza apakšas un pats gūdams punktus gan ar tālmetieniem, gan pēc garāmgājieniem.»

Kā ziņots, Siliņš šajā mačā guva 24 punktus, turklāt 16 no tiem jau pirmajā puslaikā.

«Aktīvi aizsardzībā un rezultatīvi uzbrukumā spēlēja arī Artūrs Bricis. Jānis Timma iepriekšējā mačā stipri sasitis plecu. Šodien pirms spēles tika izdarīta pretsāpju injekcija, bet diskomforta sajūta palika,» teica Štelmahers. «Pārējie cīnījās, aizsardzībā pamatlaikā ielaidām tikai 54 punktus, tomēr uzbrukumā veiksmes nebija.»

«Atšķirībā no spēles ar Spāniju, šoreiz zaudējām cīņā pie groza (29-42). Spēles laikā nelikās, ka starpība ir tik liela. Varbūt turki bija mazliet agresīvāki nekā spāņi, varbūt mēs nebijām pilnībā atguvuši spēkus pēc iepriekšējās spēles, jo pretinieki bija atpūtušies dažas stundas ilgāk,» teica treneris.

«Cīņa ritēja punkts punktā, otrajā puslaikā mums gandrīz visu laiku bija neliels pārsvars, tomēr trīs minūtes pirms beigām turki panāca izlīdzinājumu 54:54 un atlikušajā laikā punktus gūt nevienam vairs neizdevās. Pēdējais uzbrukums bija mums, taču netrāpījām,» stāstīja Štelmahers. «Savukārt turki pagarinājumā līdzīgā situācijā bija veiksmīgi. Metiens tika izdarīts pāri sedzēja rokām, tomēr bija sekmīgs. Tāds ir basketbols.»

«Tagad dienu atpūtīsimies un gatavosimies otrajam posmam. D grupā cīņas ir ļoti interesantas, labi spēlē arī zviedri, kuriem pagaidām ir divi zaudējumi,» teica speciālists. «Centīsimies saglabāt tikpat agresīvu aizsardzību un meklēsim precizitāti uzbrukumā.»

C apakšgrupā uzvaru izcīnīja Spānija, kurai sekoja Turcija, Latvija un Gruzija. Latvija iekļuva otrajā posmā, bet tajā neņems līdzi nevienu panākumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu