Štelmahers: Nedrīkstējām pieļaut, ka iespēlējas gruzīnu snaiperi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas U-20 jauniešu basketbola izlase pirmajā Eiropas čempionāta mačā izdarīja visu, ko vajadzēja, uzskata valstsvienības galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Kā ziņots, C apakšgrupas pirmās kārtas spēlē Latvija ceturtdien ar rezultātu 88:50 (21:11, 19:11, 22:13, 26:15) pārliecinoši pārspēja Gruzijas vienaudžus.

«Pēc videoierakstu noskatīšanās zinājām, ka esam spēcīgāka komanda, taču, lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, nedrīkstējām pieļaut, ka iespēlējas gruzīnu snaiperi,» Štelmahera teikto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS). «Pretiniekiem nebija ne varenu centru, ne atlētisku uzbrucēju, toties viņi ir labi metēji - kādi trīs spēlētāji mača laikā var izmest pa desmit trīspunktniekiem. Tāpēc no pirmās minūtes ieslēdzām ļoti agresīvu aizsardzību, neļaujot viņiem spēlēt iecienītajā stilā.»

«Plāns nostrādāja par visiem simts. Pirms spēles bija stresiņš, tomēr uzreiz ieguvām iniciatīvu un vadību, neatslābinājām spiedienu un visu laiku kontrolējām cīņas gaitu. Visi tika laukumā, visi cīnījās, un tagad labā noskaņojumā gatavosimies nākamajam mačam,» piebilda Štelmahers.

Pārējos C apakšgrupas mačos Latviju piektdien un sestdien sagaidīs mači arī ar Spānijas un Turcijas izlasēm.

Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām ar D grupas (Itālija, Lietuva, Slovēnija, Zviedrija) labākajām komandām. Savukārt ceturtās komandas cīnīsies par 13. līdz 16. vietu.

Šajā vecuma grupā šogad neviena komanda neatstās A divīziju, jo 2013. gadā U20 čempionātā piedalīsies 20 valstu izlases.

Pagājušajā gadā Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionātā visai negaidīti iekļuva ceturtdaļfinālā un noslēgumā palika astotajā vietā.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu