Štelmahers pēc «Ventspils» sagrāves Izaicinājuma kausā atvainojas līdzjutējiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkventspils.lv

Latvijas vicečempionu basketbolā «Ventspils» galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc komandas smagā zaudējuma Eiropas Izaicinājuma kausa spēlē atvainojās visiem ventspilniekiem un komandas līdzjutējiem, atzīstot, ka tā noteikti ir spējīga nospēlēt labāk.

Kā zināms, «Ventspils» Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma ceturtajā spēlē otrdien savā laukumā ar rezultātu 46:71 pārliecinoši zaudēja Turcijas komandai Gaziantepas «Royal». Zaudējums šajā mačā krietni sarežģījis «Ventspils» komandas izredzes sasniegt turnīra nākamo posmu. Tālabad komandai būs jāuzvar abās atlikušajās turnīrā cīņās, jāatspēlē pirmajā mačā iekrātais deficīts pret Krievijas klubu Ļubercu «Triumf» un jācer, ka «Triumf» basketbolisti šajā posmā vairs netiks pie panākumiem.

«Šoreiz laukumā tikās divas dažādu līmeņu komandas. Tas ir tas, ko mēs redzējām laukumā, bet es gribu uzsvērt, ka citu dienu varbūt būtu citādāk. Šodien viena komanda nespēlēja, bet otra spēlēja. Vienai komandai viss sanāca, otrai - nesanāca nekas. Te pat nav daudz, ko piebilst,» Štelmahera teikto citē klubs. «Nedomāju, ka viņi spēlēja daudz citādāk nekā mājas spēlē, bet, iespējams, ir vairāk saspēlējušies, jo tagad šis treneris ir jau ilgāku laiku komandā. Arī savā laukumā viņi spēlēja agresīvi un mums ar to bija problēmas. Te notika tas pats. Bijām pavāji.

«Jāskatās un jāanalizē, jo turpmāk vairs nedrīkstam pieļaut šādas kļūdas,» piebilda treneris, atvainojoties līdzjutējiem par komandas sniegumu. «Visi ir profesionāli sportisti un saprot, ka ar tādu attieksmi arī jāspēlē katrā mačā. Protams, ir labi, ja pirms svarīga mača ir brīva nedēļa, kā tas iekrita gan «Triumf», gan «Royal», bet tik un tā esmu pārliecināts, ka komanda varēja nospēlēt labāk un cīnīties arī par uzvaru. Attaisnoties tagad ar Latvijas Basketbola līgas (LBL) Zvaigžņu spēli vai vēl kaut ko es galīgi nevēlos. Attaisnojumus lai meklē vājie.»

«Rezultāts atspoguļo to, kas notika laukumā. Pirmajā ceturtdaļā iekrājām sešu punktu deficītu, kas varbūt vēl bija normāli, lai gan tā sākt maču īsti nedrīkstējām. Zinājām, cik svarīga spēle. Centāmies cits citu «uzvilkt», bet laikam jau nesanāca. Spēlējām pret komandu, kas kļūdas nepiedod, un to tā pierādīja,» piebilst «Ventspils» komandas kapteinis Akselis Vairogs. «Nedomāju, ka mums bija daudz variantu kaut ko mainīt, bet tāpat nevaru teikt, ka mēs izlikām sevi par visiem 100%. Pretinieki labāk rotēja, labāk palīdzēja cits citam, bet mums viss bija jādara ātrāk. Iespējams, mums ir vajadzīgs vairāk spēļu pret šādiem pretiniekiem.»

«Vienīgais labais, ko varam paņemt no šīs spēles, ir fakts, ka sezona vēl nebeidzas un šī pieredze vēl noderēs. Arī šajā pašā turnīrā,» piebilst Vairogs.

«Pirms brauciena uz Ventspili gatavojāmies smagai cīņai, jo Turcijā viņi mums sagādāja problēmas, turklāt spēlējot bez diviem basketbolistiem. Zinājām, ka tas ir respektējams pretinieks ar labu treneri, kurš tikko uzvarējis spēcīgo «VEF Rīga» komandu. Protams, tagad varējām labāk sagatavoties spēlei, piemēram, snaiperu neitralizēšanai. Varbūt mača sākumā viņiem bija brīvi metieni, kas neiekrita, bet pēc tam jau mēs kontrolējām spēlēs gaitu, neļaujot snaiperiem izvērsties. Mums bija viens klupiens otrās ceturtdaļas sākumā, kad mājinieki varēja arī izlīdzināt rezultātu, bet neiemeta no labas pozīcijas. Labi neitralizējām atspēles no groza apakšas uz perimetru, kas pašiem mums deva vieglos punktus pēc ātrajiem uzbrukumiem. Godīgu sakot, komanda ar savu sniegumu mani pat nedaudz pārsteidza, tāpēc tiešām apsveicu spēlētājus ar šo uzvaru un iekļūšanu izslēgšanas mačos,» izteicās Turcijas kluba galvenais treneris Jurijs Zdovcs.

Jau vēstīts, ka pirms nedēļas «Ventspils» ar 66:71 savā laukumā piekāpās Krievijas komandai Ļubercu «Triumf». Savukārt iepriekš savā laukumā ar 69:59 tā uzvarēja vienu no vadošajām Francijas čempionāta vienībām «Dijon Basket», bet grupas pirmajā spēlē Turcijā zaudēja «Royal» ar 61:72.

Citā šīs grupas ceturtās kārtas mačā otrdien «Triumf» ar 72:69 savā laukumā uzvarēja «Dijon Basket».

Šobrīd K apakšgrupā četras uzvaras četros mačos ir «Royal», bet tālāk ar trim panākumiem seko «Triumf». Latvijas klubs ar vienu panākumu ir trešajā vietā, savukārt «Dijon Basket» cietusi zaudējumus visās četrās cīņās.

Otrajā posmā pēc divu apļu turnīra divas labākās vienības no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu