Stendē būs moderna ūdenssaimniecības sistēma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/I.Kundziņa

Šobrīd aktīvi norit darbi, lai pie modernas ūdens atdzelžošanas sistēmas, notekūdeņu attīrīšanas iekārtām un jauna ūdensvada un kanalizācijas sistēmas tiktu Talsu novada Stendes pilsētas iedzīvotāji, portālu «Apollo» informēja Inga Ieviņa, Talsu novada domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

Stendē tiek īstenots projekts «Ūdenssaimniecības attīstība Stendes pilsētā», kurš ilgs vēl visu 2010.gadu. Projekta kopējās izmaksas ir 728 000 latu, no kuriem 80% sedz ES Kohēzijas fonds, 6,44% ir valsts finansējums, bet pārējā daļa SIA «Stendes nami» līdzfinansējums.

Kā informēja projekta vadītājs Stendes pilsētas pārvaldes vadītājs Mareks Zemītis, ir noslēgti līgumi par būvdarbu veikšanu ar trim firmām. SIA «Selva Būve» izbūvē ūdens atdzelžošanas sistēmu, SIA «Velve» rekonstruē notekūdeņu attīrīšanas iekārtas un SIA «San B» rekonstruē ūdensvada un kanalizācijas sistēmu. Būvuzraudzību veic SIA «Firma L4», autoruzraudzību - SIA «Venteko».

Stendē taps divi jauni dziļurbumi ar virszemes baseiniem ūdens iegūšanai, bet par tīru dzeramo ūdeni gādās jauna ūdens atdzelžošanas stacija Kaspara ielā. Projekta rezultātā Stendē tiks izveidota vienota ūdenssaimniecības sistēma, jo zem dzelzceļa tiks izbūvēts ūdensvads, kas savienos Stendes pilsētas centru ar Meliorācijas daļu.

Būvdarbi tika uzsākti 30.oktobrī un ilgs līdz 2010.gada vidum.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu