Stingrāk vērsīsies pret alkohola lietošanu skolēnu vidū

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais uzdevis Pašvaldības policijai stingrāk vērsties pret alkohola lietošanu skolēnu vidū, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

D.Turlais: «Arvien vairāk jauniešu un pusaudžu kļūst par dzērājiem. Mūsu policija ik dienu aiztur iereibušus nepilngadīgos, turklāt iezīmējas tendence, ka alkoholu sāk lietot jau kopš bērnības. Protams, tā vispirms ir ģimeniskās audzināšanas problēma, taču arī mēs, kas esam atbildīgi par kārtību pilsētā, nevaram izlikties šo problēmu neredzam. Iespēju robežās to risina gan Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Labklājības departamenta speciālisti, gan Pašvaldības policijas darbinieki, tomēr kopējā situācija ir dramatiska. Diskusijā ar Rīgas skolēnu pašpārvaldes pārstāvjiem atklājās fakti, ka skolotāji un skolas administrācijas vadītāji ne tikai nespēj novērst iedzeršanu skolā, bet, rūpējoties par savas izglītības iestādes prestižu un arī personisko labsajūtu, bieži vien uz šo parādību piever acis».

Pašvaldības policijas inspektoriem, kuri patrulē pie skolām, turpmāk būs uzmanīgi jāraugās, vai skolēnos nav saskatāmas reibuma pazīmes, un fakta konstatācijas gadījumā jāsastāda attiecīgie protokoli, pēc kuriem varēs spriest, vai skolā valda kārtība, vai nē. Īpaši tiks uzraudzīti no skolu organizētajām ekskursijām atgriezušos autobusu pasažieri, kā arī vasaras nometņu dalībnieki.

«Pašvaldības policijai jāvāc informācija, tā jāanalizē un attiecīgi jāreaģē. Kā skolēni piekļūst alkoholam, kas to piegādā, kas ir iedzeršanas iniciatori un nedzērāju terorizētāji. Es ceru, ka policijas pastiprinātā uzmanība mudinās arī skolotājus un skolu direktorus aktīvāk vērsties pret alkohola sērgu», sacīja D.Turlais.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu