Stopētājs sagādā nepatīkamu pārsteigumu autovadītājam; policija ļaundari aiztur (203)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BenFrantzDale, CC BY-SA 2.0

Nedēļas nogalē kāds vīrietis savā auto devies no Limbažiem uz Rīgu. Pa ceļam viņš savā automašīnā uzņēma divus stopētājus. Nokļuvis galvaspilsētā, viņš abus stopētājus izlaidis, taču vēlāk pamanījis, ka no mašīnas salona pazudušas vairākas lietas. Policija ziņo, ka, izmantojot modernās tehnoloģijas, likumsargiem garnadžus izdevies aizturēt.

Dodoties ar savu auto uz Rīgu, vīrietis ceļa malā bija pamanījis divus stopētājus un nolēma izpalīdzēt un uzņemt viņus savā auto. Rīgā viņš abus stopētājus izlaidis un turpinājis braucienu tālāk.

Pēc neilga brīža viņš pamanīja un saprata, ka stopētāji izkāpuši ārā, paņemot līdzi viņa planšetdatoru. Vīrietis nekavējoties zvanīja policijai un ziņoja par pārkāpumu, informējot likumsargus, ka planšetdatorā ir drošības programma, kas izmanto GPS un ļauj sekot planšetdatora atrašanās vietai.

Izmantojot cietušā tālruni, lai izsekotu planšetdatora atrašanās vietu, policisti kopā ar vīrieti ieradās kāda 1988.gadā dzimuša vīrieša dzīves vietā, kur arī atrada nozagto planšetdatoru.

Vīrietis tika aizturēts un pret viņu uzsākts kriminālprocess par zādzību. Par šādu pārkāpumu likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem.

Pēc izmeklēšanas darbību veikšanas cietušais šodien atguva savu planšetdatoru.

Policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgākiem un atgādina, ka vairumam viedtālruņu un planšetdatoru standarta komplektācijā iekļautas līdzīgas drošības programmas. Policija aicina ar tām iepazīties, lai zādzības gadījumā sadarbībā ar likumsargiem tās būtu iespējams izmantot.

Komentāri (203)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu