Straujuma aicina jauniešus iesniegt priekšlikumus cīņai ar «legālajām narkotikām» (76)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien tiekoties ar jauniešu organizāciju pārstāvjiem, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) aicinājusi iesniegt priekšlikumus cīņai ar narkotisko maisījumu apkarošanu, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Tikšanās laikā Straujuma paudusi atbalstu koordinētai sadarbībai, lai apkarotu psihotropo vielu izplatību un lietošanu, kā arī aicinājusi iesniegt konkrētus priekšlikumus gan narkotisko maisījumu apkarošanai, gan arī veselīga dzīvesveida popularizēšanai.

Gan premjerministre, gan jaunieši bijuši vienisprātis, ka veselīga dzīvesveida veicināšana ir viens no ilgtermiņa risinājumiem narkotisko vielu apkarošanā. Kustības «Ghetto Games» līderis Raimonds Elbakjans uzsvēris, ka, palielinot izglītojošo un sporta aktivitāšu skaitu, samazinātos narkotisko vielu lietošanas intensitāte jauniešu vidū.

Straujuma informējusi, ka jautājumu par psihotropo vielu apkarošanu aktualizēs valdībā, kā arī paudusi apņēmību pieaicināt jauniešu organizācijas apspriešanai par psihotropo vielu apkarošanu Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas padomē.

Jautājums par psihotropo augu maisījumu apkarošanu pēdējā laikā ir jo īpaši aktuāls, jo teju katru nedēļu izskan ziņas par slimnīcās nogādātajiem jauniešiem, kuriem šo vielu lietošana radījusi nopietnas veselības problēmas.

Straujuma tikšanos organizējusi, atsaucoties uz vairāku jauniešu organizāciju nosūtīto vēstuli.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu