Straujuma neizslēdz iespēju, ka Cilinskis zaudēs ministra amatu (108)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) joprojām izvairīgi atbild uz jautājumu, vai ministri, kuri piedalīsies leģionāru piemiņas dienas pasākumos pie Brīvības pieminekļa 16.martā, tiks atbrīvoti no amata.

Pašlaik gatavību doties 16.martā pie Brīvības pieminekļa no valdības ministriem ir paudis vien vides ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK). Šorīt telekanālā LNT, vaicāta, vai šādas rīcības gadījumā Cilinskis tiks atlaists, Straujuma uzreiz tieši neatbildēja, bet vēlāk atzina: «Jā, es neizslēdzu tādu iespēju.»

Straujuma skaidroja, ka valdība vakar pieņēmusi lēmumu, ka ministri nepiedalīsies 16.marta pasākumos, jo valdībai ir «jādomā tālredzīgi un jāskatās, kas notiks pēc 16.marta». Katram ministram ir jājūtas atbildīgam pret valsti, uzsvēra politiķe un piebilda, ka šis ir gadījums, kad savas intereses jāpakļauj valsts interesēm.

Politiķe atkārtoti pauda viedokli, ka 16.martā pie Brīvības pieminekļa pastāv paaugstināti provokāciju draudi, turklāt Straujuma negrib pēc tam taisnoties Latvijas partneriem par jautājumiem, ar kuriem Latvijas valstij nav nekāda sakara. Viņa aicināja arī Latvijas iedzīvotājus svētdien neļauties provokācijām.

Vaicāta, kāda ir atšķirība, kāpēc ministri nedrīkst 16.martā doties pie Brīvības pieminekļa, bet deputāti nedrīkst, Straujuma atteica, ka «valdība pārstāv Latvijas valsti».

Straujuma uzsvēra, ka ar Cilinska darbu Vides ministrijā ir apmierināta un viņai būtu žēl, ja būtu jālūdz viņu pamest amatu.

Komentāri (108)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu