Straujuma nosauc ministru, kuru nevēlas redzēt jaunajā valdībā (426)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Premjera amata kandidāte Laimdota Straujuma (V) pieņēmusi lēmumu neaicināt valdībā līdzšinējo ekonomikas ministru Danielu Pavļutu.

Vēstulē Reformu parijas (RP) valdes priekšsēdētājam Edmundam Demiteram Straujuma aicina deleģēt citu kandidātu ekonomikas ministram amatam. Kā piemērotus kandidātus viņa min pašreizējo izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP) un Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentāro sekretāru Vilni Ķirsi (RP).

Kā iemeslus Pavļuta neaicināšanai valdībā viņa min to, ka uzņemoties politisko atbildību par Zolitūdē notikušo traģēdiju, demisionēja Valda Dombrovska (V) vadītā valdība. Pieņemot šādu lēmumu, Dombrovskis paziņoja, ka nepiekritīs veidot nākamo valdību ētisku apsvērumu dēļ. «Uzskatu, ka, demisionējot valdībai, politiskā atbildība par notiekošo būvniecības nozarē ir jāuzņemas arī nozares ministram Danielam Pavļutam,» teikts Straujumas vēstulē.

«Iepazīstoties ar šī brīža piedāvātajām izmaiņām būvniecības likumdošanā, redzams, ka EM nav savlaicīgi izstrādājusi nepieciešamo normatīvo regulējumu, lai jaunais Būvniecības likums varētu pilnvērtīgi tikt ieviests 1.februārī,» norāda Straujuma.

Vienlaikus Straujuma piebilst, ka pozitīvi vērtē Pavļuta darbu vairāku jomu sakārtošanā.

Kā aģentūrai LETA teica Pavļuta preses sekretāre Daiga Grūbe, ministrs šobrīd no komentāriem atturēsies, līdz RP valde būs pieņēmusi lēmumu par ministru amatu kandidātiem. Partijas valdes sēde paredzēta šodien plkst.17.30.

Komentāri (426)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu